Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- Αναβλήθηκε η δίκη του αντιφασίστα Χρ. Μπακαλάκη - Συμμορίτης χαιρέτισε ναζιστικά


Αναβλήθηκε για τις 26 Σεπτεμβρίου η δίκη του Χρήστου Μπακαλάκη, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας που συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί όταν επικράτησε ένταση μεταξύ αντιφασιστών και των συμμοριτών της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση που έκανε ο δήμος Γιαννιτσών στη μνήμη των 106 θυμάτων του Χιτλερικού καθεστώτος πριν από 68 χρόνια....



Στο χώρο του μνημείου προσκλήθηκαν από τον πολιτικά απαράδεκτο δήμαρχο Γιαννιτσών Γρ. Στάμκο που ο ίδιος έχασε τον παππού του στην εκατόμβη των ναζιστών και όπως ήταν φυσικό η Αριστερά (ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αντέδρασαν με γιουχαϊσματα. Οι συμμορίτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και ο Χρ. Μπακαλάκης έριξε στον κενό χώρο που υπήρχε μεταξύ τους μια ακίνδυνη κροτίδα κρότου και συνελήφθη από την αστυνομία.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου ορίστηκε δικάσιμος σήμερα το μεσημέρι με την κατηγορία της κατοχής κροτίδας και της ενδεχόμενης πιθανής σωματικής βλάβης. Παρά την κινητοποίηση των δικαστών η έδρα προσήλθε κανονικά και ανέβαλε την υπόθεση μετά από αίτημα της υπεράσπισης που ζήτησε να προσκομιστεί η πραγματογνωμοσύνη για την επικινδυνότητα της κροτίδας.

Στο χώρο των δικαστηρίων Γιαννιτσών συγκεντρώθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιφασίστες για την υποστήριξη του συντρόφου τους. Με τις πικέτες τους έδωσαν το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να διώξει τους ναζί από τις γειτονιές και τους δρόμους.

Στο δικαστήριο έκανε την εμφάνισή τους ως λόχος οι συμμορίτες που αμέσως μετά την αναβολή της δίκης, στα σκαλιά του δικαστηρίου ο επικεφαλής τους, ο πυρηνάρχης τους στην Κρύα Βρύση απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο Γιαννιτσών Χρήστο Σίσκο (Λαϊκή Συσπείρωση) του είπε "εσύ πως έφυγες από τη δουλειά σου; πήρες άδεια;" για να πάρει την πληρωμένη απάντηση "λογαριασμό δε σε δίνω".

Αναχωρώντας οι συμμορίτες για τις τρύπες τους ένας εξ αυτών χαιρέτησε ναζιστικά και αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: