Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ- Αποθρασυμένοι ναζιστές και αγανακτισμένοι Πατρινοί επιιτίθενται σε αστυνομικούς και μετανάστες- VIDEO και φωτογραφίες από το www.patrastimes.gr

Οι ναζιστές της χρυσής αυγής συνεπικουρούμενοι από ντόπιους κάνουν επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις που φυλάγουν το...
κτήριο της Π-Π όπου διαμένουν 400 μετανάστες. Ο φασισμός στο μεγαλείο του. Ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι ΕΔΩ, στη χώρα μας και γι αυτό φταίει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που υπέθαλψαν πολιτικές που τον γιγάντωσαν...


Πετροπόλεμος από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον της αστυνομίας
- Στις φλόγες ένα φορτηγό- Ένας τραυματίας                                           








Νεότερη ενημέρωση 21.15'

Το παιχνίδι του "ποντικού με τη γάτα" παίζουν οι δυνάμεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές Οταν ανεβαίνουν προς τα πάνω τους κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια κάνοντας "επιθέσεις" κατεβαίνουν πάλι προς τα κάτω οι διαδηλωτές.
Ενα άτομο έχει τραυματισθεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Εκταταμένη χρήση δακρυγόνων γίνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προσπαθούν να "σπρώξουν" τους διαδηλωτές στο κάτω μέρος της Ακτής Δυμαίων



Νεότερη ενημέρωση 20.55'
Χάος επικρατεί στην περιοχή της Πειραϊκής Πατραϊκής αυτή την ώρα.
Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε φορτηγό αυτοκίνητο αλλά και σε χόρτα γύρω από τις γραμμές του τρένου.

Νεότερη ενημέρωση 20.40'
Πέτρες, καδρόνια και ό,τι άλλο βρουν εκτοξεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απαντούν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών.
Σε μία περίπτωση μάλιστα οι δυνάμεις της αστυνομίας πέταξαν δακρυγόνο έξω ακριβώς από σπίτι στο οποίο κατοικοί ηλικιωμένη γυναίκα.
Νεότερη ενημέρωση 20.28'
"Ντου" έκαναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στον χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής, εκτοξεύοντας πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Ενα μέλος της Χρυσής Αυγής έχει τραυματιστεί ελαφρά και αυτή την ώρα φτάνει ασθενοφόρο στο χώρο για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.
Νεότερη ενημέρωση 20.15'
Μέλη της Χρυσής Αυγής έχοντας στην κατοχή τους σιδηρολοστούς και καδρόνια, πολιορκούν αυτή την ώρα την είσοδο της Πειραϊκής - Πατραϊκής, προσπαθώντας να εισβάλουν στο χώρο.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την είσοδο.
Νεότερη ενημέρωση 19.48'

Ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα τα διακόσια περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής πορεία από την οδό Ανθείας που συγκεντρώθηκαν στο κάτω μέρος του δρόμου.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας σιδηρολοστούς στα χέρια τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως "Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα" αλλά και ψάλλοντας τον Εθνικό ύμνο κατευθύνονται προς το χώρο των εγκαταστάσεων της Πειραικής Πατραικής.

Νεότερη ενημέρωση 19.20'
Με σίδερα στα χέρια βρίσκονται αυτή την ώρα στο εσωτερικό προαύλιο των εγκαταστάσεων της Πειραικής Πατραικής περισσότερα από 50 άτομα οι οποίοι αποπειράθηκαν να σκορπίσουν στα κτίρια του χώρου προκειμένου να ψάξουν για λαθρομετανάστες που τυχόν βρίσκονται στο εσωτερικό τους, όμως τους απώθησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Αυτή την ώρα τα άτομα αυτά βρίσκονται στο εσωτερικό της περίφραξης, με άλλα εκατό άτομα να βρίσκονται απέξω πολιορκώντας και αυτοί τις εγκαταστάσεις, ενώ μπροστά τους βρίσκεται παρατεταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ για τους αποτρέψει.

Νεότερη ενημέρωση 19.09'
Αυτή την ώρα οι κάτοικοι των Ιτεών από την Ακτή Δυμαίων έχουν μεταφερθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Πειραικής Πατραικής και απειλούν να εισέλθουν στο εσωτερικό.
Πρίν από λίγο περίπου δέκα άτομα κατάφεραν και μπήκαν στο χώρο και άρχισαν να τρέχουν προς τα κτίρια και κατάφεραν και τους απώθησαν οι άνδρες τον ΜΑΤ οι οποίοι τους κυνήγησαν για να τους σταματήσουν.
Όλοι οι κάτοικοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται κατα μήκος των γραμμών στα κάγκελα των εγκαταστάσεων της Π.Π.

Νεότερη ενημέρωση 18.43'
Ένταση επικράτησε προς στιγμήν γύρω στις 6.25’ όταν οι κάτοικοι αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο κτίριο της Πειραικής Πατραικής, το οποίο σημειωτέον φυλάσσεται από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φθάσει και από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Τελικά μετά από λίγο απομακρύνθηκαν από την είσοδο του χώρου και κατέβηκαν και πάλι στη συμβολή της Ακτής Δυμαίων με την είσοδο του λιμανιού.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με αντιπροσωπεία των κατοίκων σε μία προσπάθειας εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί μετά την δολοφονία του 30χρονου Θ. Λαζανά από τους λαθρομετανάστες.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, Σοφία Κάνιστρα, οι πρόεδροι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Ιτεών και Κρύα Ιτεών, Κώστας Δημητριάδης και Ιωάννης Τίτος, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων και αντιπροσωπεία κατοίκων του Νοτίου Διαμερίσματος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δημαράς ζήτησε συντονισμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την αυριανή σύσκεψη στη 1 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Νεότερη ενημέρωση 18.20'
Συνεχίζεται χωρίς ένταση αυτή την ώρα η κινητοποίηση των κατοίκων οι οποίοι έχουν αποκλείσει από τις 5 το απόγευμα την Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Πειραικής Πατραικής.
Εξάλλου σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στις 7 το απόγευμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην οδό Ανθείας στο ύψος του καταστήματος Απλόπολις.
Πληροφορίες κάνουν λόγο πως στην Πάτρα αναμένεται να καταφθάσουν και μέλη της Οργάνωσης από την Αθήνα.
Πρώτη ενημέρωση 17.37'
Ένταση επικρατεί για δεύτερη κατά σειρά ημέρα στην Ιτιές της Πάτρας όπου πριν από πέντε ημέρες ένας 29χρονος κάτοικος της περιοχής σφαγιάστηκε από τρείς λαθρομετανάστες για ασήμαντη αφορμή.

Διακόσιοι περίπου κάτοικοι έχουν αποκλείσει από τις 5.00 το απόγευμα την Ακτή Δυμαίων ζητώντας την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή και την λήψη μέτρων ασφαλείας.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην περιοχή αναμένονται και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από την Αθήνα.

Στις τάξεις των κατοίκων έχουν παρεισφρήσει μέλη της «Χρυσής Αυγής» από τα οποία οι κάτοικοι απαιτούν να αποχωρήσουν και να μην επιχειρήσουν να καπηλευτούν το θάνατο του 29χρονου.

Patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: