Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ- Ναζιστές και Αριστεροί στο ίδιο πάνελ... Τι άλλο θα κάνουν για την ψήφο;

Είναι θλιβερό τόσο από άποψη ουσίας όσο και από άποψης αισθητικής η ταυτόχρονη παρουσία στα τηλεοπτικά πάνελ των εκπροσώπων της Αριστεράς με αυτούς της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Είναι θλιβερό να βρίσκονται στο...
ίδιο τραπέζει και να κάθονται δίπλα δίπλα οι ναζιστές με τους αριστερούς.

Είναι απαράδεκτο οι εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων να αποδέχονται την πρόσκληση γνωρίζοντας ότι θα βρεθούν στην ίδια εκπομπή με τους χρυσαυγίτες.

Δε μπορεί να νομιμοποιούν τους ναζιστές με την δική τους παρουσία.

Δε μπορούν να παραβιάζουν αρχές και αξίες εν όψει των εκλογών και της εξουσίας που αχνοφαίνεται.

Ας προστατέψουν κατ΄ αρχήν την αξιοπρέπεια των κομμάτων τους, του χώρου γενικότερα και τη δική τους ειδικότερα.

Δε μπορείς να επικαλείσαι καμιά δημοκρατική επιταγή περί ισότιμης προβολής κομμάτων που στόχο έχουν να φέρουν το φασισμό στη χώρα μας.

Η στάση όλων όσοι αυτοκαθορίζονται ως αριστεροί και κομμουνιστές θα πρέπει να είναι ρητή και κατηγορηματική. Θα πρέπει να αρνούνται την παρουσία τους στα πάνελ με τους ναζιστές, να καταδικάζουν την παρουσία τους στα κανάλια και στα ΜΜΕ γενικότερα. Δ

ιαφωνώ απόλυτα με την άποψη που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι όσο περισσότερο βγαίνουν οι ναζιστές στα κανάλια τόσο χάνουν από τη δύναμή τους.

Εγώ πιστεύω ότι όσο βγαίνουν στα κανάλια τόσο περιχαρακώνουν τον σκληρό τους πυρήνα που έχει αυξηθεί σημαντικά μετά τις τελευταίας εξελίξεις.

Η ναζιστική οργάνωση Χ.Α πρέπει να αποκλειστεί δια παντός και μάλιστα με νόμο να κηρυχτεί παράνομη.

Δεν πρέπει να παίζει κανείς με τους φασίστες γιατί αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλα δεινοπάθησαν.
Αρκετά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να σου επισημάνω ότι αυτή η πρόταση για απαγόρευση της χρυσής αυγής είναι πάρα πολύ επικύνδινη. Σε μια φάση που στην εε προσπαθούν να βγάλουν παράνομα τα ΚΚ, το σγυροδρέπανο και να ξαναγράψουν την ιστορία, είναι σαν να ζητάς να ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου. Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί κινηματικά/πολιτικά με την οργάνωση της εργατικής τάξης και όχι με νόμους του αστικού κράτους που στη τελική είναι και το πιο βάρβαρο εργαλείο που μπορει να έχει...

Ανώνυμος είπε...

Είναι επικίνδυνο να ζητηθεί να κυρηχθεί παράνομη λόγω "ιδεολογίας". Όμως μπορεί εύκολα να κρίθει παράνομη ως σύμμορία τραμπούκων. Τρομοκρατών θέλεις; Και όχι δεν φοβάμαι τον τρομονόμο. Ζώντας μέσα στην αστική δικτατορία οφείλουμε να χρησιμοποιούμε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα που μας δίνει στο έπακρο. Αν είναι δύσκολο να αποδειχθεί η φυσική αυτουργία σε δολοφονίες, μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς μεταναστών και δημοκρατών, άλλο τόσο πανεύκολη είναι η απόδειξη της ηθικής αυτουργίας. Το οποίο είναι από μόνο του κακούργημα. Απλά όπως φαίνεται καμία συλλογικότητα δεν το έχει τολμήσει. Γιατί από μεμονωμένα άτομα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει χωρίς μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα και στο επίπεδο της αυτοάμυνας. Εδώ παίζονται ζωές.

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Ανακοίνωση για την παρουσία στελεχών του σε πάνελ που συμμετέχει η Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι η παρουσία στελεχών μας στο ίδιο «τραπέζι» τηλεοπτικού διαλόγου με μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά απόρροια του εκλογικού νόμου και των διατάξεων του ΕΣΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε πολιτικό διάλογο με την Χρυσή Αυγή . Δεν τους αναγνωρίζουμε ως πολιτικό κόμμα ούτε καν ως πολιτικό αντίπαλο. Οι καταδίκες στελεχών τους για εγκληματικές ενέργειες, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών αγωνιστών και συνδικαλιστών αποδεικνύουν – για άλλη μια φορά – ότι τα χιτλερικά σύμβολα και οι ακραία ρατσιστικές ιδέες, καλύπτουν συμμορίτικες πρακτικές βίας και απειλής κατά και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών απέναντι στην ακροδεξιά απειλή.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ