Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

VIDEO- Πάτρα: Δυναμική παρουσία των κατοίκων των Ιτεών στο δημοτικό συμβούλιο - Κατέθεσαν ψήφισμα ζητώντας λύσεις

Στο ψήφισμά τους υπό τον τίτλο «Αγάπη, Δικαιοσύνη, Αγώνας», οι κάτοικοι των Ιτεών αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: Ζητάμε και απαιτούμε την εξιχνίαση και σύλληψη των δολοφόνων του Θανάση Λαζανά.

Να κηρυχθεί η Πάτρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ασφαλείας των πολιτών.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι...

που αυξάνουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Να δεσμευτούν όλα τα κόμματα για άμεσες λύσεις.
Να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για ηθική αυτουργία στον ΟΛΠΑ (επειδή έχει αφύλακτες τις εγκαταστάσεις της Π-Π) και στην Αστυνομία για παράβαση καθήκοντος.
Είμαστε αποφασισμένοι, με τις δράσεις μας να αναγκάσουμε την πολιτεία και τους τοπικούς Φορείς να κάνουν το καθήκον τους.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε πιο εντατικά και μαζικά τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στην πολιτεία και όσους προσπαθούν να καπηλευτούν το ζήτημα. Δεν κινούμαστε κατά εξαθλιωμένων ανθρώπων.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα τους, Ανδρέας Κατσαρός ζήτησε από το Σώμα να βγάλει ανάλογο ψήφισμα και να υπάρξει έμπρακτη συμπαράσταση στην ταλαιπωρημένη οικογένεια του Θανάση Λαζανά.
Οι κάτοικοι ζήτησαν επίσης την άμεση συγκρότηση επιτροπής, με τη συμμετοχή και του ΟΛΠΑ, η οποία να πραγματοποιήσει αυτοψία στα υπόγεια της Πειραϊκής-Πατραϊκής καθώς έχουν την πληροφορία ότι εκεί διαμένουν ακόμα, σε άθλιες συνθήκες και νηστικοί, μετανάστες.
Πριν την κατάθεση του ψηφίσματος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά.
19:20 Άρχισε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Οι κάτοικοι κατέθεσαν ψήφισμα στο Σώμα... νεώτερα σε λίγο.
19:13 Στην αίθουσα που διεξάγεται το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας έφθασαν πριν από λίγο κάτοικοι των Ιτεών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κάνουν με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά. Ο πρόεδρος του οργάνου τους ζήτησε να σεβαστούν την λειτουργία του σώματος.
Προκλήθηκε ένταση με φωνές και γιουχαρίσματος. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για 10 λεπτά.








Δεν υπάρχουν σχόλια: