Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης

Ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας αθώωσε τον Σίμο Σεϊσίδη από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού απ’ τις σφαίρες του οποίου είχε τραυματιστεί ο κατηγορούμενος, τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του...
ποδιού του.

Ένοχος κρίθηκε μόνο για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας, το οποίο είναι πλημμέλημα, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Για το ίδιο αδίκημα αλλά και για απείθεια, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της αντίστασης καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο συγκατηγορούμενός του, Άρης Σειρηνίδης.

Σε κανέναν, πάντως, από τους δύο κατηγορουμένους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο κατέληξε στην ετυμηγορία του, υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του Σίμου Σεϊσίδη από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αφού δεν διαπίστωσε ανθρωποκτόνο πρόθεση από τον κατηγορούμενο: «Δεν καταλήγω σε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Αν ο κατηγορούμενος είχε τέτοια, θα το έκανε σε προηγούμενη στιγμή. Και οι δύο αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή. Μία τυχόν συμπλοκή θα τους καθυστερούσε».
 


http://www.zougla.gr/greece/article/a8os-o-simos-seisidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: