Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Α. Αυγέρος: "Δεν συμμετέχω στις εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ"

Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, και με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", ο υποψήφιος με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη στην εκλογική μάχη της 6ης Μάη, Αντώνης Αυγέρος, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Με αφορμή τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, αλλαγές και ανατροπές στο πολιτικό προσκήνιο...
 και παρασκήνιο της χώρας, δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω την προσωπική μου άποψη και πολιτική θέση προς γνώση όλων.



Από την απαρχή της δημιουργίας του φιλελεύθερου κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της κας Ντόρας Μπακογιάννη, περίπου 2 ½ χρόνια πριν, επιστρατεύτηκα στον κοινό αγώνα για την οικονομική επιβίωση της χώρας μέσα σ’ ένα Ευρωπαϊκό πλαίσιο, υποστήριξα την λήψη μίας σειράς μέτρων για την εκ νέου οικονομική της ανάπτυξη, την πάταξη της διαφθοράς και την μείωση της σπατάλης του κρατικού χρήματος.


Ανήκω στην νέα γενιά των πολιτών, που βρήκε την δύναμη και την τόλμη μέσα σε τόσο αντίξοες πολιτικές συνθήκες να θέσει υποψηφιότητα για μία θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και προτίμησε να ασκεί ενεργή και όχι παθητική κριτική πολιτική στάση. Μέσα από έναν ταπεινό και τίμιο προεκλογικό αγώνα πάλεψα με όση δύναμη είχε η φωνή μου να πείσω τους συμπολίτες μου να με εμπιστευθούν. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου δεν έδωσε το εισιτήριο στο κόμμα μου να μπει στην Βουλή.


Ενόψει των νέων εκλογών της 17ης Ιουνίου και δεδομένης της νέας υφιστάμενης κατάστασης, δηλαδή της αναστολής της λειτουργίας του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και της προσχώρησης της Πρόεδρου κας Ντόρας Μπακογιάννη στην «Νέα Δημοκρατία», δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα μέσα από το νέο διαμορφωμένο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.


Συνεχίζω να παραμένω σταθερός υποστηρικτής του Φιλελευθερισμού στην Ελλάδα, συνεχίζω να πιστεύω στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μέσα σε ένα ομαλό πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Συνεχίζω να παραμένω υποστηρικτής μίας νέας πολιτικής πραγματικότητας που έχει ανάγκη αυτή η Χώρα και βρίσκεται πέρα από τα όρια του λαϊκισμού και το κυνήγι των αξιωμάτων. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα είμαι στο πλευρό όλων όσων με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και θα συνεχίσω να παλεύω για την εύνοια όλων εκείνων που δεν κατάφερα να πείσω για τις πολιτικές ιδέες που ενστερνίζομαι.


Ευχαριστώ από καρδιάς όλο εκείνον τον απλό κόσμο που στήριξε το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και εμένα προσωπικά και δηλώνω ότι πάντα θα λαμβάνω υπόψη συμβουλές και καλοπροαίρετη κριτική με επιχειρήματα από όλους τους πολιτικούς αντιπάλους. Η λήψη σωστών αποφάσεων άλλωστε, μέσα σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα γεννιέται πάντοτε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, την σύνθεσή τους και την αμοιβαία υποχώρηση. Η Ελλάδα στην δύσκολη αυτή στιγμή χρειάζεται μία κυβέρνηση συνεργασιών και ο σοφός λαός θα αποτελέσει τον κριτή για την σύνθεση, τον πολιτικό χαρακτήρα και την επιλογή των κομμάτων που θα την απαρτίζουν".

πηγή: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: