Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Λαφαζάνης: Πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μέσω του PSI

Στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία μέσω του PSI, συντεταγμένη ή όχι, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ερώτηση του στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών.
Ο βουλευτής Πειραιώς τονίζει ότι η κυβέρνηση εκπέμπει συνεχώς αισιόδοξα μηνύματα για το εθελοντικό κούρεμα ωστόσο επισημαίνει ότι... σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται κλόγος για υποχρεωτικό κούρεμα, ακόμη και άνω του 50%, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ.

«Αυτή η τραγική εξέλιξη, πέραν των πολλών άλλων, θα οδηγήσει σε ένα νέο, ακόμα πιο “δρακόντειο” μνημόνιο και ουσιαστικά στην απευθείας ανάθεση της εξουσίας στη χώρα μας στην τρόικα» υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης και παραθέτει τις ερωτήσεις του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

«1. Υπάρχει το ενδεχόμενο και πόσο ισχυρό είναι να οδηγηθεί μέσω του PSI+ σε χρεοκοπία η χώρα, «συντεταγμένη» ή όχι;

2. Θα μεταφερθεί κατά απαράδεκτο τρόπο το δίκαιο των νέων ομολόγων που θα ανταλλαγούν μέσω του PSI+ από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο;

3. Γιατί δεν ενημερώνει άμεσα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την πορεία των συζητήσεων επί του PSI+;

4. Πρόκειται να αποδεχθεί άμεσα την πρόταση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή επί της πορείας του PSI+;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: