Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επένδυση βιομάζας 80 εκ. ευρώ στην Πτολεμαΐδα

Ένα φιλόδοξο έργο παραγωγής βιομάζας, το πρώτο του είδους του στην ευρύτερη περιοχή του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, φιλοδοξεί να υλοποιήσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.Πρόκειται για επένδυση ύψους 80 εκ. ευρώ, και μόνο για την εγκατάσταση του σταθμού και των αποθηκευτικών χώρων θα... χρειασθούν 20-25 στρέμματα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη σχετική αίτηση για άδεια παραγωγής που κατέθεσε πρόσφατα στη ΡΑΕ η ΔΕΗ ΑΠΕ, ενώ για την παραγωγή της πρώτης ύλης θα χρειασθούν 100.000 περίπου στρέμματα γης για την καλλιέργεια των κατάλληλων ενεργειακών φυτών.

Εν προκειμένω, στα στρέμματα αυτά θα καλλιεργηθούν αγριαγκινάρα (το γνωστό γαϊδουράγκαθο), μίσχανθος, και ινώδες σόργος. Η ετήσια παραγωγή του σταθμού αναμένεται ότι θα είναι 186,150 MWh.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσει την αγροτική απασχόληση και κυρίως να αποτελέσει τη συνέχεια σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενεργειακών φυτών στην περιοχή, κάτι που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με πρωτοβουλία του τοπικού Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: