Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

M31 - Ευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά του καπιταλισμού!!!

Κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης τον Δεκέμβριο του 2011 στη Φραγκφούρτη, αρκετές αριστερές οργανώσεις και συνδικατα βασης από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πολωνία, η Αυστρία και την Γερμανία αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια κοινή προσπάθεια ενάντια στις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης. Στις 31 Μαρτίου, θα υπάρξει μια «Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης ενάντια στον καπιταλισμό», με ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε...
αυτές τις χώρες, με την ένδειξη "M31". Ομάδες και άλλων χωρών ενδεχόμενα να ενταχθούν στη, δικτύωση η οποία συνεχίζεται. Οι διαμαρτυρίες θα απευθυνθούν ενάντια στην νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική επιβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι αντικαπιταλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα κατά της λήψης περαιτέρω μέτρων λιτότητας, οι οποιες κατά κύριο λόγο προωθούνται από τη Γερμανία, στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών και των μεταναστών. Εμείς διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην εθνικιστική προπαγάνδα με στόχο τους wageworkers στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, και κατά της στρατιωτικής bulkheading της ΕΕ για τα σύνορά της. Εναλλακτικά, οι διοργανωτές του M31 κάνουν έκκληση για διεθνική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των ατόμων που πλήττονται περαιτέρω από τις περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αποτελεσματική διεθνική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, τα συνδικάτα, τους ανέργους και τους μετανάστες. Αν θέλουμε αυτό να αλλάξει, θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας.

Η διεθνής ημέρα δράσης προαναγγέλλει την άνοιξη μια προσεχή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αριστερά και τις οργανώσεις βάσης και συνδικάτα, την προετοιμασία περαιτέρω διαμαρτυριών σε όλο το 2012. Σας προσκαλούμε και άλλα χειραφετημένες ενώσεις και οργανώσεις να ενωθούν με το M31. Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη το αίτημά μας για δράση www.march31.net. Θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε σε κάθε αίτημα ή πρόταση.
Ας ξεκινήσουμε!

πηγή: Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: