Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝ...

Κινδυνολογεί ασύστολα ο Λοβέρδος, από τους πλέον μνημονιακούς υπουργούς του Παπανδρέου λέγοντας ότι αν η χώρα φύγει από το ευρώ θα πέσει το βιωτικό επίπεδο κατά 60% τουλάχιστον. Βέβαια, ο κατ΄ επίφαση σοσιαλιστής πολιτικός που θέλει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, ξεχνά να... πει ότι η έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται και αλλαγή πολιτικής σε διαμετρικά αντίθετη πορεία. Ξεχνά να πει ότι η έξοδος από το ευρώ πρέπει να συνοδευτεί από πολιτική που καμιά σχέση δεν θα έχει με την σημερινή που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τον καπιταλισμό.
Αν η χώρα φύγει από το ευρώ και παραμείνει το ίδιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι σαφές ότι η εξαθλίωση θα πλήξει όλο το λαό αλλά τότε η αντίδρασή του θα είναι τέτοια που πολιτικοί σαν τον Λοβέρδο θα φύγουν με ..ελικόπτερο.
Την κινδυνολογία και τρομοκρατία αυτή υπηρετούν με συνέπεια τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης που βέβαια ως πιστά όργανα του συστήματος και των συμφερόντων των ιδιοκτητών τους κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν την αντίδραση του λαού.
Ο Λοβέρδος βέβαια άφησε και μια χαραμάδα "ελπίδας" λέγοντας ότι η ανάπτυξη θα αρχίσει από την Άνοιξη με την βασική προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Τούτο σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε ο Παπαδήμος. Για παράδειγμα να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, να κινεζοποιηθούν τα μεροκάματα να διαλυθούν τα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας κλπ.
Τότε, σύμφωνα με τον Λοβέρδο, ίσως θα επιτευχθεί πλεόνασμα και ίσως αρχίσει η ανάπτυξη.
Τρίχες μ΄ άλλα λόγια αλλά δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες που ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει σωτηρία όντας μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα η χώρα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: