Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ολοκλήρωσε την διαδικασία η οικονομική επιτροπή του δήμου Βέροιας και επέλεξε τον εργολάβο του έργου της μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου στον ΧΥΤΑ Κοζάνης δεδεμένου ότι η Ημαθία δεν διαθέτει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων ούτε ΧΥΤΑ.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΛΑΟΣ...

Πέντε προσφορές υπήρξαν για τον διαγωνισμό του έργου μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας στον ΧΥΤΑ Κοζάνης και χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή για να ενημερώσει σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του εργολάβου.

Η Επιτροπή που αποτελείτο από τους Δημήτριο Δάσκαλο, Μάρκο Κακοδήμο και Μαυρουδή Ιωαννίδη, απέκλεισε την 2η, 3η και 4η προσφορά «για τυπικούς λόγους» όπως αιτιολογήθηκε, και αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, αποφάνθηκε ότι μετά την απόρριψη των τριών εκ των πέντε προσφορών παρέμειναν, η 1η (Οικολογική Πρόοδος) με 22% έκπτωση και η 5η Αντιπολούσιον), με προσφορά έκπτωσης 1%. Τελικά αναδείχθηκε η πρώτη δηλαδή η εταιρία Οικολογική Πρόοδος που αναλαμβάνει τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Η προσφορά κρίθηκε συμφέρουσα για το Δήμο και η Οικονομική Επιτροπή συμφώνησε με την τελική εισήγηση. Συγκεκριμένα, η Οικολογική Πρόοδος πρόσφερε το ποσό των 381.000 ευρώ το χρόνο για να μεταφέρει τα σκουπίδια και η «Αντιπολούσιον» 483.000 ευρώ. Από τα προσφερόμενα ποσά δηλαδή προκύπτει μια διαφορά 102.000 ευρώ υπέρ του Δήμου, στην πρώτη περίπτωση.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, ο Δήμος Βέροιας φιλοδοξεί, το 2013, να μπορεί να κάνει μόνος του τη μεταφορά προσδοκώντας στην έγκριση της προμήθειας τεσσάρων πρες κοντέϊνερς και ενός τράκτορα, που ζήτησε από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σ.Γκ.


Σοφία Γκαγκούση
soga@laosver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: