Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την ανάκληση οκτώ απολύσεων πέτυχαν με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Newrest ΕΛΛΑΣ – Υπηρεσίες Τροφοδοσίας» στη Θεσσαλονίκη Παραμονή Πρωτοχρονιάς οι εργαζόμενοι, με...απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, προχώρησαν σε κυλιόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 08.00, ενώ από τις 19.30 πραγματοποίησαν και πολύωρη απεργιακή συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Όπως διβάζουμε στον «Ριζοσπάστη», η εταιρεία είχε ανακοινώσει στους 24 εργαζόμενους που απασχολεί στη Θεσσαλονίκη ότι στις 31 Δεκέμβρη θα απέλυε τέσσερις από αυτούς και στις 31 Ιανουαρίου άλλους τέσσερις.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας τροφοδοσίας τροφίμων πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Εκεί, ενημέρωσαν τους επιβάτες αεροπορικής εταιρείας για ποιο λόγο δεν θα είχαν τροφοδοσία στις πτήσεις τους και τους κάλεσαν να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.
Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε στη συνέχεια να ανακαλέσει τις τέσσερις απολύσεις, με αποτέλεσμα οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων να σταματήσουν στις 16.00 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Πηγή: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εχετε μεινει λιγο πισω,αφου σημερα απολυθηκαν και οι 8 λογω της απεργιακης κινητοποιησης,οπως επισης παραλειψατε να αναφερθειτε και σε αλλη μια απολυση που εγινε προ 15ημερων,αρα 9 συνολικα οι απολυσεις