Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Συμβολικές καταλήψεις πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ Νάουσας διαμαρτυρόμενο για τη συνεχή υποβάθμιση της Νάουσας.
Η δυναμική κινητοποίηση παρουσία περίπου 100 εργαζομένων και ανέργων πραγματοποιήθηκε το πρωί της...Τρίτης στη Νάουσας. Πρώτα έγινε η συμβολική κατάληψη στο κατάστημα του ΟΑΕΔ Νάουσας, όπου έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με όσους ανέργους έχουν μπει στο πρόγραμμα τη εισοδηματικής ενίσχυσης.

Οι άνεργοι που έχουν μπει στο καθεστώς της εισοδηματικής ενίσχυσης κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ Νάουσας ζητώντας να πληρωθούν εδώ και τώρα. Το πρόβλημα της καθυστέρησης στις πληρωμές που έχει προκύψει, οφείλεται στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης του ΟΑΕΔ, που παρόλο ότι έχει τεθεί σε λειτουργία, δεν μπορεί να εφαρμοστεί γι αυτούς που έχουν ενταχθεί στην εισοδηματική ενίσχυση (έχει αφαιρεθεί το 3% της εισοδηματικής ενίσχυσης των εργαζομένων). Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του Ε.Κ. Νάουσας Σάκη Τσίτση με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ, πήρε την διαβεβαίωση πως το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.
Στη συνέχεια, εργαζόμενοι και άνεργοι μεταφέρθηκαν στο κατάστημα του ΙΚΑ της Νάουσας , όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη μεγάλη έλλειψη Διοικητικού προσωπικού που έχει το υποκατάστημα της Νάουσας. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει μια διευθύντρια και για το υποκατάστημα της Νάουσας και για το υποκατάστημα της… Έδεσσας!

Σήμερα το απόγευμα στις 6, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καρατάσου

ΠΗΓΗ: http://www.naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: