Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Ενα Χουχουριστή ( Strix aluco) μας έφεραν απο την περιοχή του Αγίου Παύλου Νάουσας ο κύριος Γιώργος Μόσχου μετά από επαφή που είχε με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ.
Το πουλί δεν έχει εμφανή σημάδια τραυματισμού. Του δώσαμε νερό κα τροφή και στάλθηκε στην ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα. Περιμένουμε να μάθουμε...τι ακριβώς συνέβει στο πουλί και καθόταν στη μέση του δρόμου. Ίσως αδυναμία εύρεσης τροφής, ίσως η παγονιά, ίσως δηλητηρίαση ή και προσκρουση με κάποιο αυτοκίνητο . Αναμένουμε.

Ο χουχουριστής είναι ένα θαραλέο νυχτόβιο αρπακτικό που ανήκει στην οικογένεια των κουκουβάγιων . Κοινή ονομασία: Χουχουριστής, Στριγγοπούλι, Χουχουλόγιωργας. Είναι η κουκουβάγια του δάσους , που δεν διστάζει να εμφανιστεί όμως και μέσα στις πόλεις. Περνά τη μέρα σε φυλλώματα και κισσούς. Τη νύχτα κυνηγά ποντίκια, μικρά πουλιά, βατράχια, ακόμα και σκαντζόχοιρους. Έχει οξύτατη ακοή γι’ αυτό μπορεί να κυνηγήσει και σε απόλυτο σκοτάδι. Συχνά, χτυπά με τα φτερά του τα κλαδιά των δέντρων για να τρομάζει τα πουλιά που φωλιάζουν εκεί και να τα κάνει να εμφανιστούν για να τα σκοτώσει. Καταπίνει ολόκληρο το θήραμα του, και πριν από το νέο γεύμα του, βγάζει από το στόμα του αχώνευτα κόκαλα, φτερά και τρίχες.


Να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τόσο τα ΚΤΕΛ Ημαθίας που δέχονται να μεταφέρουν τα άγρια πουλιά δωρεάν στα Κέντρα Περίθαλψης Άγριων Ζώων , όσο και τον κύριο Ανθιμο και τον κύριο Αποστόλη τους κρεοπώληδες στον Προμηθέα που μας δίνουν δωρεάν μικροποσότητες κρέατος για να ταϊζουμε τα αρπακτικά πουλιά που περιθάλπουμε.


Ταυτόχρονα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τώρα με τις παγωνιές καλό είναι να ρίχνουμε τροφή για τα μικροπούλια που κινούνται μέσα στην πόλη ( καλαμπόκι, ηλιόσπορους, σιτάρι, κριθαρι , βρωμη ) .

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

και μην ξεχνάτε ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ Η ΠΟΥΛΙ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: