Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αλαλούμ με τους φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών

Στον αέρα βρίσκονται περισσότερα από 500 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Τρείς μήνες μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και δεν γνωρίζουν σε ποιά σχολή έχουν περάσει...Στον αέρα βρίσκονται περισσότερα από 500 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Τρείς μήνες μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και δεν γνωρίζουν σε ποιά σχολή έχουν περάσει.

Εισήχθησαν ως ειδική κατηγορία σε πανεπιστήμια, πήραν φοιτητικές ταυτότητες και συγγράμματα, αλλά οι περισσότεροι διαγράφησαν τον προηγούμενο μήνα, γιατί ο νόμος λέει ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια τους δεν πρέπει να είναι πάνω από 23 ετών.

Στα παράδοξα του νέου νόμου είναι ότι το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ως πολύτεκνους, μόνο τους γονείς που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν περισσότερα από 4 παιδιά, μέσα σε μόλις 5 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι "οι επιτυχόντες των ειδικών περιπτώσεων που τελικά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες, αφού διαγράφηκαν από τα Τμήματα ή Σχολές αρχικής εισαγωγής, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, εισάγονται με τη γενική σειρά στη Σχολή ή το Τμήμα της επόμενης προτίμησής τους βάσει του μηχανογραφικό τους δελτίου".

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: