Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου, ζητώντας κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων των γιατρών, στον ΕΟΠΥΥ...
«Τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό», ζητούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, οι οποίοι με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
Επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν και την ερχόμενη εβδομάδα την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, ενώ το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συνέρχεται την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.
Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί Αθήνας, Πειραιά, καθώς και σύλλογοι της περιφέρειας (Εύβοιας, Έβρου, Πάτρας, Κέρκυρας, Ρόδου, κ.α.) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει σε κανένα ασφαλιστικό φορέα, παρά το γεγονός ότι τους κατεβλήθη η δαπάνη Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, η καταβολή αποτελεί συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε πρόσθεσε «οι λόγοι της κινητοποίησης μας δεν είναι ένας και σίγουρα δεν είναι μόνο η πληρωμή μας από τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΓΑ τον Ιανουάριο».
«Οι φαρμακοποιοί κρέμονται κυριολεκτικά σε μία κλωστή από τις επιταγές που έχουν εκδώσει προς τους προμηθευτές τους» είπε ο κ. Λουράντος, ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας προς τις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και τους υπόλοιπους προμηθευτές, ώστε να παρέχουν προς τους φαρμακοποιούς ίδια πίστωση με τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συνάντηση, όμως, της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα με τους εμπλεκόμενους φορείς στην αγορά του φαρμάκου δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, είπε ο κ. Λουράντος.

αγγελιοφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια: