Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O επίδοξος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοϊδης στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην διαδικασία εκλογής, συμφώνησε με το χρονοδιάγραμμα Παπανδρέου και πρότεινε:


Δεν γίνεται να προχωρήσουμε χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Ούτε να κωλυσιεργούμε μπορούμε. Η ιστορία δεν περιμένει.

Οι διαδικασίες πρέπει να είναι καίριες, σύντομες και πειστικές.Ζούμε, δυστυχώς, τη δικτατορία της απουσίας εναλλακτικών προτάσεων. Εναλλακτικών προοδευτικών προτάσεων. Κι αυτό πρέπει να ανατρέψουμε.

Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν τον κυβερνάει η πολιτική. Τον κυβερνάνε σπίτια. Οίκοι αξιολόγησης αδιαφανείς. Χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση.

Πότε άραγε έβλαψε η εσωτερική δημοκρατία και ο διάλογος το κίνημα και τη χώρα; Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι μία κεντρική γραφειοκρατία.

Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό. Αφορά τις ιδέες, τις αξίες και τους θεσμούς. Αφορά τις πολιτικές. Αφορά τέλος στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα που έχουμε ανάγκη να μας κρίνει ο λαός εμείς δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ερήμην του. Να τον παρακάμψουμε με πολιτικά πραξικοπήματα.

Προτείνω λοιπόν: 1) Να υπηρετήσουμε με αφοσίωση τους στόχους της χώρας και της κυβ. Παπαδήμου. Δε νοείται παραίτηση και λιποταξία υπουργών.
2) Να ανοίξουν οι διαδικασίες απολογισμού και ανασύνταξης της Παράταξης.
3) Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI, τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης και τη συγκρότηση του νέου Προγράμματος Προσαρμογής να ανοίξουν επίσημα οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσουμε σε εκλογή Προέδρου άμεσα από το λαό, από τη βάση του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: