Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΗ ΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΩΡΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ-

Την πρώτη τους νίκη κερδίζουν οι δημότες του Ωρωπού ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ. Στις 4-1- 2012 το Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου έκανε δεκτή την ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν πέντε (5) κάτοικοι από τον Αυλώνα, Βαρνάβα και Καπανδρίτι για τη μη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ.
Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Καπανδριτίου απαγορεύεται η...διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ μέχρι την εκδίκαση της αίτησης στις 08-03-2012.

Οι 5 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου επικαλούμενοι αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για το χαράτσι της ΔΕΗ και αδυναμία πληρωμής καθώς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άνεργοι επί το πλείστον και άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Είναι η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Μαραθώνος που κάνει δεκτή ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων της περιοχής.

Ολο και περισσότεροι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων Δήμου Ωρωπού για μη πληρωμή του «χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ» και έτσι η επιτροπή έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές δεκάδες λογαριασμούς της ΔΕΗ από πολίτες που έχουν πληρώσει μέσω ΑΤΜ τραπεζών χωρίς να καταβάλλουν το χαράτσι. Παράλληλα η νομική σύμβουλος του Κινήματος κα Μαρία Σταθάκη έχει στείλει στην ΔΕΗ εξώδικο με τα ονόματα όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι.

Η Επιτροπή εξακολουθεί να συγκεντρώνει λογαριασμούς ΔΕΗ και αποδείξεις πληρωμής τους χωρίς την καταβολή του χαρατσιού ώστε να αποσταλούν και επόμενα εξώδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: