Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ: 17 Γενάρη: Κανένας για δουλειά, όλοι στον δρόμο

Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΥΜΕ
17 ΓΕΝΑΡΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Η απεργία που κήρυξαν στον ιδιωτικό τομέα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής για τις 17 Ιανουαρίου, αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της εργατικής τάξης να...
αναστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στην κοινωνία.
Μετά από δύο χρόνια βάρβαρης λιτότητας, απολύσεων, περικοπών, εξουθενωτικής φορολόγησης των εργαζομένων και διάλυσης κάθε δομής κοινωνικής προστασίας, η κυβερνητική μαφία τραπεζιτών και ακροδεξιών σε συνεργασία με το Κεφάλαιο επιχειρούν να μετατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις σε Φαρ – Ουέστ, όπου μοναδικός νόμος θα είναι η επιθυμία των αφεντικών.
Η κατάργηση των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων, οι μειώσεις των μισθών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η εκ περιτροπής εργασία, η μη καταβολή του μισθού, τα λοκ – άουτ είναι η πραγματικότητα που καθημερινά πλέον αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Απέναντι στον συνεχή εκβιασμό των εργοδοτών για λιγότερα δικαιώματα, που έχει όχι την ανοχή αλλά την έμπρακτη συνέργεια της κυβέρνησης, η στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ενδοτικότητας και υποταγής.
Οι ηρωικοί αγώνες των εργαζομένων στην Χαλυβουργία, στο Άλτερ, στη Λουκίσσα και αλλού, αφήνονται κυριολεκτικά στην τύχη τους από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία δεν παίρνει την παραμικρή πρωτοβουλία ούτε για αλληλεγγύη ούτε για κλιμάκωση ούτε για συντονισμό. Την στιγμή αυτή είτε οι εργαζόμενοι θα πάρουμε στα χέρια μας τα σωματεία μας και την αντίσταση στη βαρβαρότητα είτε θα καταλήξουμε στην πλήρη εξαθλίωση, την απόλυτη φτώχεια και την ανυπαρξία δικαιωμάτων.
Ο μόνος δρόμος που μένει είναι η μετατροπή κάθε εργασιακού χώρου σε μια μικρή ή μεγάλη Χαλυβουργία, σε ένα κέντρο αντίσταση και αγώνα. Με δεδομένη την απροθυμία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να κουνήσει έστω το δακτυλάκι της, είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε εμείς τις δομές της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης: απεργιακές επιτροπές, σωματειακές επιτροπές, συνδικαλιστικές κινήσεις και σχήματα πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα σε κάθε χώρο δουλειάς, να συντονιστούν και να συντονίσουν τον αγώνα. Χωρίς γραφειοκράτες, καρεκλοκενταύρους και εξωνημένους πολιτικάντηδες, με γνώμονα την αντίσταση στη βαρβαρότητα και την αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας.
Η απεργία της 17ης Γενάρη, πρέπει να είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Στις 17 Γενάρη κανείς δεν πρέπει να πάει για δουλειά. Πρέπει να βρεθούμε στον δρόμο και από εκεί να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση. Πρέπει να θυμίσουμε στις μαφίες που κατακρεουργούν τη ζωή μας ότι τον πλούτο σε αυτόν τον κόσμο τον δημιουργούμε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι θα τον πάρουμε πίσω!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
(17/1 – 11π.μ. Σταδίου και Σανταρόζα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: