Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην TRASTIC-ELLENIT

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση TRASTIC-ELLENIT, οι οποίοι εδώ και τρεις εβδομάδες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικκώντας τα δεδουλευμένα τους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο...
 σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «τρείς εβδομάδες συνεχών αγωνιστικών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση TRASTIC-ELLENIT και δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση TRASTIC , με μεγάλη σοβαρότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, αντιμετώπισαν τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα της επιχείρησης.

Αντιμετωπίζοντας όμως παντελή αδιαφορία από την μεριά της εργοδοσίας για την επίλυση των προβλημάτων τους, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τις 17/10/2011, γιατί η επιχείρηση εκτός από τη μη τήρηση βασικών υποχρεώσεών της προς τους εργαζόμενους, υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από τη μη εφαρμογή της Σ.Σ.Ε, οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένους μισθούς και ημερομίσθια , από τον μήνα Ιούνιο του 2011.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και η Διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου καλούν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας ,να παρέμβουν άμεσα για την άμεση εξόφληση των εργαζόμενων και για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την εφαρμογή της οικείας Σ.Σ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη πλήρη δικαίωσή τους. Σε συνθήκες πλήρους εργασιακής βαρβαρότητας, ο αγώνας των εργαζόμενων στην επιχείρηση TRASTIC αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης, για να μην ισοπεδωθούν εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, κατακτημένα εδώ και δεκάδες χρόνια».

http://www.thestival.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτεργάτης των κινητοποιήσεων ο δικός μας ο Γκανέας , γεν. αρχηγός στην Α.Ε. Αλεξάνδρειας , Πρώην Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου και γνωστός αριστερών ιδεολογικών απόψεων αλλά και καπιταλιστικός καταναλωτής.

Ανώνυμος είπε...

Θεσσαλονίκη: Ένταση επικράτησε χθες στο εργοστάσιο σωλήνων Trastic, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όταν η διεύθυνση του εργοστασίου κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να σπάσει την επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι επί δύο και τρεις μήνες. Η διεύθυνση του εργοστασίου προσπάθησε να βγάλει από τις εγκαταστάσεις εμπόρευμα, αλλά συνάντησε τη μεγάλη αντίσταση των εργαζομένων, οι οποίοι μπλόκαραν την είσοδο, και κάλεσε την αστυνομία για να παρέμβει. Όμως, παρά την παρουσία της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Οκτωβρίου, απώθησαν το φορτηγό αφού ξεφόρτωσαν το εμπόρευμα. Τώρα η εργοδοσία απειλεί ότι θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των μελών της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων.

http://www.palo.gr/cluster/articles/oikonomika-nea/22/?clid=3434186

Οτι ειχε γινει καποτε το 1998-1999 στο ΓΕΔΥ
( του ιδιου εργοδοτη, ΤΣΑΚΙΡΗΣ αν δεν κανω λαθος ).
Ετσι ακριβως καρμπον τα γεγονοτα.
Ημασταν απληρωτοι και δημιουργησαμε Σωματειο στα κρυφα και αμεσως επισχεση και αργοτερα καταληψη του εργοστασιου.
Εφερε αστυνομια, εφερε τραμπουκους, αλλα ματαια.
Μονο οταν ηρθαν εξω τα φορτηγα της ΔΕΗ να φορτωσουν κολονες και κινδυνευε να μην παρει δραχμη, μονο τοτε ηρθαμε σε συμφωνια και δικαιωθηκαμε τα λεφτα μας.
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΛΗΓΕ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. ΗΘΕΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Ετσι και τωρα οπως καταλαβαινω.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ.

ακους εκει...ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!
ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ !!!!