Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Reuters: Εποπτεία από ΕΕ - ΔΝΤ στην Ιταλία

Σε συμφωνία για εποπτεία της προόδου των οικονομικών μεταρρυθμίσεών της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση φέρεται να προχώρησε η Ιταλία, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, επικαλούμενο πηγή της ΕΕ....
"Χρειάζεται να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει αξιοπιστία ως προς τους στόχους της Ιταλίας. Αποφασίσαμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην διαδικσία παρακολύθησης, χρησιμοποιώντας την δική τους μεθοδολογία και οι Ιταλοί είπαν ότι μπορούν να ζήσουν μ' αυτό", πρόσθεσε η πηγή.

"Η Ιταλία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επιτήρηση, ακόμη και με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", είπε προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ θα αναφέρουν κάθε μία την πρόοδο της Ιταλίας στην εκπλήρωση των στόχων.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η προληπτική γραμμή πίστωσης δεν θεωρείται αξιόπιστη επιλογή για την Ιταλία, όπου ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η εμπιστοσύνη της αγοράς στα οικονομικά της σχέδια.

"Δεδομένου του γενικού κλίματος και της έλλειψης αξιοπιστίας της Ιταλίας, οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή πρόβλημα διογκώνεται και χειροτερεύει τα πράγματα, και έτσι οι αγορές δεν μπορούν να δείξουν εμπιστοσύνη", είπε.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: