Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΛΛΑ- ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ

Όταν το αντιφασιστικό κίνημα υστερεί βρίσκουν πεδίο δράσης οι Χρυσαυγίτες να κάνουν αφενός πολιτική δουλειά προσελκύοντας τους συντηρητικούς κι όχι μόνο πολίτες αλλά και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Αναφέρομαι στην Πέλλα και ειδικότερα στο Ριζοχώρι όπου πριν μια βδομάδα διαπράχτηκε δολοφονία ιδιοκτήτη καφενείου από... έναν νεαρό Αλβανό όταν λογομάχησαν.
Δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά με δράστες Έλληνες περνούν στα ψιλά και ουδείς σκέφτεται (προς το παρόν) να τους εξορίσει από τη χώρα. Μόλις όμως ο δράστης είναι ξένος βρίσκουν ευκαιρία τα φασιστικά στοιχεία της Χ.Α να κάνουν παρουσία και να διασπείρουν το μίσος εναντίον των ξένων διατυπώνοντας ένα συνονθύλευμα μπουρδολογίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, μίσους.
Αυτό έγινε προχτές στην Αριδαία όταν ο τοπικός σύνδεσμος της ακόμα νόμιμης με ευθύνη του κράτους και του Κινήματος Χ.Α που έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης απαιτώντας να φύγουν οι ξένοι.
Είναι προφανές ότι το μοναδικό αντίδοτο στη δράση αυτών των στοιχείων είναι η δυνάμωση του Κινήματος κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, κατά του Φασισμού και υπέρ της αλληλεγγύης στους ξένους.
Είναι προφανές ότι όπου υπάρχει δυνατό αντιφασιστικό κίνημα όπως στη Βέροια όπου υπάρχει και δραστηριοποιείται δυναμικά το ΜΠΑΡΟΥΤΙ οι φασίστες της περιοχής δεν ξεμυτίζουν.
Συνεπώς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: