Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός να παραμείνει στους δρόμους

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα. Το στίγμα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ....
Στελέχη του ΣΥΝ έλεγαν χθες το βράδυ, πριν από τη ματαίωση της σύσκεψης όλων των πολιτικών αρχηγών, ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα πάει στο προεδρικό μέγαρο, καθώς οι αποφάσεις ελήφθησαν χθες και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχει σε ειλημμένες αποφάσεις.

«Να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», είπε και έθεσε τους στόχους της πολιτικής συμμαχίας της Αριστεράς: «Θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιμείνουμε, ώστε ο λαός μας να παραμείνει βασικός παράγοντας στις εξελίξεις. Να επιμείνουμε στις μαζικές, λαϊκές, ενωτικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και βεβαίως στις μεγάλες πόλεις». Οπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «ας μην ξεχνάμε ότι φτάσαμε εδώ εξαιτίας του γεγονότος ότι ο λαός και το κίνημα τους εξώθησε. Εάν ο λαός μας και το κίνημα παραμείνει στους δρόμους, θα τους ρίξει και θα επιβάλει μια άλλη πολιτική, μια πραγματική ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και θα ανοίξει δρόμους διεξόδου και ελπίδας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ να δουν «τη θετική πλευρά του φεγγαριού», με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Οπως είπε, «αποδεικνύουν αυτό που θεωρητικά εμείς προσπαθούσαμε να επισημάνουμε, ότι υπάρχουν σημαντικότατες δυνατότητες στα χέρια του ελληνικού λαού να αντιστρέψει τα πράγματα, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, να διεκδικήσει μια άλλη προοπτική απ' αυτήν της υποτέλειας, της υποταγής και της κοινωνικής διάλυσης που μας ορίζουν οι αποφάσεις της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ελίτ».

Εξάλλου, στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή του ΣΥΝ, καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει τη νέα δανειακή σύμβαση. «Γνωρίζουμε ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι. Αλλά δεν υπάρχουν και μονόδρομοι. Αν οι εταίροί μας και οι πιστωτές μας δεν αποδεχτούν αυτή τη βάση διαλόγου, υπάρχει και ο δρόμος των μονομερών επιλογών». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας. Είναι και δικό τους».

Θ.ΤΣ. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: