Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η πρώτη προσευχή μουσουλμάνων αύριο στη ΔΕΘ

Σε περίπτερο της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, για πρώτη φορά, η προσευχή μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτερο της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, για πρώτη φορά, η προσευχή μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης. Η κοινότητα μεταναστών από το Μπανγκλαντές απηύθυνε αίτημα στον Δήμο....
Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση κάποιου στεγασμένου χώρου ώστε να πραγματοποιήσουν την προσευχή τους για τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Ο δήμος απευθύνθηκε στη διοίκηση της Helexpo, η οποία δέχτηκε να παραχωρήσει το Περίπτερο 3 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Η προσευχή θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής, θα διαρκέσει μισή ως μία ώρα και σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχει ένας αριθμός μεταξύ 100 και 150 ατόμων.

Ασφάλεια
Στον χώρο θα υπάρξει και διακριτική παρουσία αστυνομικών, ώστε να οι μετανάστες να ασκήσουν με ασφάλεια τα λατρευτικά τους καθήκοντα, που για πρώτη φορά θα γίνουν σε οργανωμένο δημόσιο χώρο.

Είναι η πρώτη φορά που η Helexpo Α.Ε. παραχωρεί χώρους της γι' αυτόν το σκοπό. Πάντως, η εταιρεία έχει εμπειρία από ανάλογες υποδομές, καθώς στις μεγάλες της διοργανώσεις, όπως η γενική έκθεση του Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μουσουλμάνων εκθετών, φροντίζει να υπάρχει ειδικός χώρος για την προσευχή τους.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κινητές μουσουλμανικές εορτές, με "ρίζες" και στην Παλαιά Διαθήκη και με κοινά σημεία με το Πάσχα. Σημαίνει "Γιορτή της Θυσίας" και συνδέεται με την άφιξη του Αβραάμ, ενώ συνοδεύεται με σφαγή ζώων για κατανάλωση.

ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΜΟΧΛΑ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.
ΓΡΑΙΚΥΛΕ...