Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Μεταβατική η κυβέρνηση, δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκλογών

Προσθήκη λεζάντας
«Η τιμή είναι μεγάλη, η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη», ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος, κάνοντας την πρώτη του δήλωση ως εντολοδόχος πρωθυπουργός.
Ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι μεταβατική, με συγκεκριμένο έργο: Την υλοποίηση των συμφωνιών της συνόδου κορυφής της 26ης οκτωβρίου και την...
 εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται μ' αυτές τις αποφάσεις.

Για το πρόσωπό του, είπε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής, ασκώντας οικονομική πολιτική. "Αποδέχτηκα την εντολή [σ.σ. σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας] επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της οικονομίας", σημείωσε.

Δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει "τεράστια προβλήματα", παρά τις "τεράστιες προσπάθειες" του τελευταίου διαστήματος. "Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για τον ελληνικό λαό", υπογράμμισε. "Η πορεία δεν θα είναι εύκολη", συμπλήρωσε και χαρακτήρισε δύσκολη τη διαδικασία προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας.

Τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν αποτελεσματικότερα και τα μέτρα θα έχουν μικρότερο κόστος αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Δήλωσε πεπεισμένος ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποτελεί λύση νομισματικής σταθερότητας, εγγυάται την οικονομική ευημερία και θα διευκολύνει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, διυκρίνισε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος, αλλά πρόσθεσε ότι σημείο αναφοράς θα αποτελέσει το πλαίσιο αρχών, στο οποίο συμφώνησαν την περασμένη Κυριακή οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς. Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά την επίτευξη της αρχικής συμφωνίας, είχε γνωστοποιηθεί ότι πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες είναι η 19η Φεβρουαρίου.

Τέλος, ο Λουκάς Παπαδήμος διευκρίνισε ότι δεν έθεσε κανέναν όρο προς τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση.

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΠΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: