Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΤΡΩΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Καλώντας το ακροατήριό του να ξαναδιαβάσει Μαρξ, Λίμπνεχτ, Ρόζα Λούξεμπουργκ και Γκράμσι, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνδιάσκεψη του Δικτύου Συνδικαλιστών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στη νέα κυβέρνηση.
Οπως είπε, το επόμενο...διάστημα θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση «ότι η αποτυχία μέχρι σήμερα δεν οφείλεται στην ασκούμενη πολιτική, αλλά οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε». Αναφερόμενος δε στο νέο πρωθυπουργό υπενθύμισε ότι στις πρώτες δηλώσεις που έκανε είπε ότι «δεν είναι πολιτικός». Και σχολίασε:

«Δυστυχώς γι' αυτόν, και θα φανεί στις προγραμματικές του δηλώσεις, θα κάνει επιλογές οι οποίες είναι πολιτικότατες».

Επανέλαβε την άποψή του ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά «είναι κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος». Και συνέχισε: «Είναι κρίση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής τής ΟΝΕ».

Υποστήριξε, δε, ότι «το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς πρέπει να αγωνιστεί για να ανατρέψει το σημερινό πολιτικό και οικονομικό έκτρωμα μιας Ευρώπης που σε τίποτε δεν θυμίζει την Ευρώπη που οικοδομήθηκε από τον πόλεμο και μετά».

Στο μεταξύ ο ΣΥΝ σχολίασε ότι «η νέα κυβέρνηση, που συγκροτείται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση με τη συμμετοχή ακροδεξιών, θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσει την αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου και της τρόικας στη χώρα και στην κοινωνία».

Θ.ΤΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: