Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!

του Πέτρου Κωνσταντίνου 

Η ομολογία των κυβερνήσεων των G20 και της ΕΕ ότι σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το ευρώ και τις δανειακές συμβάσεις θα νικήσει το ΟΧΙ αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι η πολιτική διάσωσης των Τραπεζών με θυσίες για τους εργαζόμενους συναντά την σθεναρή απόρριψη της συντριπτική...ς πλειοψηφίας. Γι αυτό και τώρα αγωνιούν να διασώσουν την ευρωζώνη και τα κέρδη των τραπεζιτών και.....
τώρα αγωνιούν να διασώσουν την ευρωζώνη και τα κέρδη ...των τραπεζιτών και να συνεχίσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας τις θυσίες για να βγουν από τη κρίση.
Ο «άνθρωπος τους στην Αθήνα», ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του έχασαν τον έλεγχο των εξελίξεων και οδηγούνται στη πτώση κάτω από την αφόρητη πίεση που τους άσκησε η εργατική και νεολαιίστικη αντίσταση, ο κόσμος που αρνείται να κάνει θυσίες για χάρη των καπιταλιστών και των κερδών τους. Είναι η ίδια αντίσταση που αφού οδήγησε σε πτώση την ΝΔ το 2009, δεν άφησε σε χλωρό κλαρί το ΠΑΣΟΚ και με ένα κύμα απεργιών, καταλήψεων και διαδηλώσεων απέναντι στα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τις περικοπές το οδήγησε στην ήττα και την απομόνωση με αποκορύφωμα τον Οκτώβριο όπου οι καταλήψεις από τα πανεπιστήμια πέρασαν στα Υπουργεία και από την 48ωρη Γενική Απεργία στις 19-20 Οκτώβρη φτάσαμε στην «ανταρσία» στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη.
Φάνηκε λοιπόν, ότι η μανούβρα του δημοψηφίσματος όχι μόνο δεν απομόνωσε το κίνημα αντίστασης αλλά έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.
Χαιρόμαστε γιατί ο κόσμος μάδησε τα φτερά της κυβέρνησης και την οδηγεί σε ήττα και πτώση. Μαζί με την εργατική αντίσταση θα συνεχίσουμε χέρι-χέρι να δίνουμε τις μάχες για να φράξουμε το δρόμο στους επίδοξους διαχειριστές που θα προκύψουν είτε με διορισμούς «κυβερνήσεων εθνικής σωτηρίας» είτε μεταβατικών για να μας επιβάλουν την δανειακή σύμβαση παρέα με το Σαμαρά, το Καρατζαφέρη και την Μπακογιάννη.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΕΚ βρέθηκαν μαζί με την εργατική και νεολαιίστικη αντίσταση στηρίζοντας την κλιμάκωση των αγώνων για την αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ και την έξοδο από το ευρώ, την άμεση διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των Τραπεζών, την απαγόρευση των απολύσεων. Στήριξαν τη σύγκρουση με το ρατσισμό και τις φασιστικές προκλήσεις του ΛΑΟΣ και των νεοναζί που έφτασαν να καταγγείλουν την κινητοποιήσεις στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη. Είναι η δύναμη που η ενίσχυση της ανοίγει το δρόμο για την δυναμική εισβολή στο προσκήνιο της εργαζόμενης πλειοψηφίας, με τη οργάνωση της από τα κάτω, με την άρνηση να υποταχτούμε στα κελεύσματα αναστολής των αγώνων για χάρη της «εθνικής σωτηρίας». Είναι η ώρα να ξεδιπλώσουμε τις ανταρσίες μας μέχρι την νίκη!
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: