Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας για να αποτραπεί η έξοδος από το ευρώ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και κράτησε περίπου 45 λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Η συνάντηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου, έγινε για να τον ενημερώσει για την απόφαση του....
να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.

Στη συνομιλία που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους στην αρχή της συνάντησης ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Παπούλια ότι «στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε η χώρα να μην πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές.

«Βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση και δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη» συνέχισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός του πυρήνα της Ευρωζώνης. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. «Προσωπικά αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει μια συναίνεση για το καλό όλων μας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος».

Κατά την έξοδό του σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας ώστε να ψηφιστεί η σύμβαση της 26-27ης Οκτωβρίου και να αποτραπεί η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: