Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ" ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ- ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ;

Θα ερχόταν σε αντίθεση με τον κομματικό και πολιτικό του φορέα ο Σ. Δανιηλίδης δήμαρχος Συκεών αν έπαιρνε απόφαση που να ερχόταν σε πλήρη και ευθεία αντίθεση με την Κυβέρνηση που στηρίζει. Προτίμησε όμως να κάνει ελιγμό, λες και τον πιστεύει κανείς, και πρότεινε στο συμβούλιό του να βγει ψήφισμα με το οποίο να ζητάει από... το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθούν της υποχρέωσης καταβολής του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ από ευπαθείς ομάδες όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κλπ.
Το θέμα αυτό έχει κινητοποιήσει αρκετούς δήμους και μάλιστα ορισμένοι δήμαρχοι βγήκαν επιθετικά δηλώνοντας ότι μέσω των νομικών τους υπηρεσιών δε θα επιτρέψουν να κόψει η ΔΕΗ σε κανέναν δημότη τους το ρεύμα αν αδυνατεί να πληρώσει το τέλος- χαράτσι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δήμαρχοι αυτοί ανήκουν είτε στην Αριστερά είτε στη ΝΔ όπως ο δήμαρχος Πειραιά.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΣτο νομό Ημαθίας ακόμα δεν είδαμε καμιά αντίστοιχη πρωτοβουλία εκ μέρους των διοικήσεων των δήμων. Είναι φανερό ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στις διοικήσεις των ΟΤΑ της Ημαθίας από τις κινήσεις πολιτών και από τα κόμματα ώστε να ασκήσουν τον πολιτικό τους ρόλο που είναι η προστασία των δημοτών τους από το άδικο, αυθαίρετο και αντιλαϊκό μέτρο της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: