Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μπαρόζο - Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Την πεποίθησή τους πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωζώνη εξέφρασαν, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ..."Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, δεν θα αφήσει να πλανάται η σκιά της αμφιβολίας για την δέσμευσή της να βγάλει την Ελλάδα από τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ότι θα τιμήσει το σύνολο των δεσμεύσεών της προς τη ζώνη του ευρώ" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιούνκερ.

Kαι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το διαμελισμό της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η λύση δεν είναι η διάσπαση. "Η λύση δεν είναι να διασπάσουμε την Ευρώπη, αλλά να την φέρουμε ακόμα πιο κοντά", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: