Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καταδικάζουν τα ΑμεΑ στην απόλυτη φτώχεια!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μεταφέρει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία όλης της χώρας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε ποσοστό 40%, έναντι του συνολικού ποσού που θα αποδοθεί τελικά στους δικαιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών (03.11.2011, αρ. πρωτ. 46163)......
Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μειωμένη κατά 60%, καταδικάζει τους δικαιούχους, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλους πόρους πέρα από το επίδομα, στην απόλυτη ανέχεια και φτώχεια. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες, πρώτα και κύρια για την Κυβέρνηση, αλλά και για όλο τον πολιτικό κόσμο, αφού από την αρχή αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς οικονομικά και κοινωνικά ομάδας του πληθυσμού.

Παρόλο που αυτό αποτελούσε και αποτελεί κυρίαρχο αίτημα του αναπηρικού κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι «το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφασή μας, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου μας που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων».

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι μέσα στις ζοφερές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, είναι αδιανόητο οι δικαιούχοι, να περιμένουν έστω και μία ημέρα. Πρέπει να αντιληφθεί ότι πλέον μιλάμε με όρους επιβίωσης και ανθρωπιστικής κρίσης, ιδιαίτερα για τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το αναπηρικό κίνημα δεν θα ανεχτεί ούτε μία ΗΜΕΡΑ καθυστέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: