Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ- ΟΡΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ;

Διάβασα πριν από λίγο το τμήμα της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα που έγινε χτες και απορώ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ως καλός οικονομολόγος συμπεριφέρεται ως ένας αριστερός υπουργός οικονομικών και προτείνει λύσεις. Προτείνει πολύ συγκεκριμένα από που θα βρει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τα 8 δις ευρώ που απαιτούνται (;) και συγκροτούν την έκτη δόση.
Ο Τσίπρας, μ΄ άλλα λόγια, αποδεικνύει στην πράξη ότι η κυρίαρχη πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι μια "αριστερή" διαχείριση ...του καπιταλισμού, μια "αριστερή" διαχείριση της κρίσης και όχι η έξοδος της χώρας μας από την Ε.Ε. των τραπεζιτών, η αποδέσμευση από το ευρώ και η οικοδόμηση μιας χώρας σε σοσιαλιστική προοπτική με εργατικό έλεγχο.
Αλήθεια, ποια η διαφορά αυτών που λέει ο Τσίπρας μ΄ αυτά που υποστηρίζει ο Κουβέλης; Τουλάχιστον ο Κουβέλης έχει την παρρησία να λέει ότι εκτός της αλλαγής του περιεχομένου της πολιτικής είναι πρόθυμος αύριο να συμμετάσχει σε μια Κυβέρνηση που θα το επιχειρήσει σε συνεργασία με δυνάμεις που ευθύνονται για το σημερινό χάλι.
Μήπως και ο Αλέξης έχει αυτό κατά νου και δεν το λέει;
Δείτε τι ακριβώς είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και βγάλτε συμπέρασμα.

¨"Απαντάμε επίσης. Εάν θέλετε τα 8 δις που είναι η έκτη δόση αντί να σφάζεται το λαό για να τα πάρετε από την τρόικα κάντε το εξής.; Πάρτε 1 δις ειδική εισφορά επί του τζίρου των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων (αντί να μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για τα αδιανέμητα κέρδη από το 25% στο 20%) Πάρτε 2 δις ειδική ...εισφορά των εφοπλιστών που η ετήσια συνεισφορά τους στα δημόσια έσοδα από φόρους είναι μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ. Πάρτε 3 δις ειδική εισφορά (πλέον ΦΜΑΠ) σε παντός τύπου ακίνητα (όχι μόνο κτίρια) στην Ελλάδα και κυρίως το εξωτερικό, αξίας πάνω από 500.000 € κατά άτομο Πάρτε 2 δις. ευρώ ειδική εισφορά επί μετοχών, ομολόγων, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, αξίας πάνω από 50.000 € κατ΄ άτομο. Να τα 8 δις. Να τη η 6η δόση για την οποία μας ζητάνε να υπογράψουμε είμαστε τα επόμενα 10 χρόνια δούλοι στα σκλαβοπάζαρα. Αλ.Τσίπρας στο Σπόρτιγκ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ...ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ... να φορολογηθουν οι έχοντες προτεινε ....ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συνιστά αδίκημα ένας χώρος αριστερός που έχει ως στόχο την οικοδόμηση μιας δίκαιης σοσιαλιστικής κοινωνίας να προτείνει μέτρα και λύσεις που θα δώσουν ανάσα στο λαό μας σήμερα. Αν δεν το έκανε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα λέγατε - και ορθά τότε - ότι αδιαφορεί για το σήμερα και μεταφέρει τις λύσες ως δια μαγείας σε ένα αδιόρατο σοσιαλιστικό μέλλον, πρακτική που ακολουθεί κυρίως η ηγεσία του ΚΚΕ.

Ούτε έτσι είστε λοιπόν ούτε αλλιώς. Θεωρώ ότι το κείμενό σας είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων άδικο για έναν πολιτικό χώρο που αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις τις πολιτικές των μνημονίων.

Παναγιώτης Χατζησάββας

Ανώνυμος είπε...

Λέει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Τι δεν σου άρεσε δηλαδή;
Αν δεν έκανε πρόταση , θα έγραφες ότι δεν έχει προτάσεις...
Τελικά αν δεν θέλεις να πας με τον Τσίπρα , τώρα που έφυγες από τον Κουβέλη , πήγαινε με τον Καρατζαφέρη που είναι και ένας παρεμβατικός πατριώτης....

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είμαι υποστηρικτής τρελλός του Τσίπρα νομ΄ζιω ότι το συμπέρασμα είναι υπερβολικό. Στην ουσία λέει φορολογήστε τους πλουσίους. Και ποια κυβέρνηση (Παπαδήμου, ΕΕ, μπλε πράσινη) θα το εφαρμόσει αυτό το μέτρο; Άρα νομίζω το φορολογήστε τους πλουσίους (πάρτε πίσω τα κλεμμένα) είναι αίτημα που έρχεται σε ρίξη με τις διαταγές της άρχουσας τάξης σε ΕΕ κ Ελλάδα.

Δηλαδή τι περιμένατε να έλεγε: κάτω ο Καπιταλισμός Ζήτω η Προλεταριακή Επανάσταση

(μακάρι αλλά δεν νομίζω)

Γιώργος Κοκ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΒΑΤΣΗΣ είπε...

Επιτέλουςδεν είναι δυνατόν να απαξιώνεις κάθε πρόταση-που δεν είναι μόνο πρόταση αλλά και καταγγελία και πρόσκληση στον κόσμο να φωνάξει.Δηλάδή να καταργήσουμε την πολιτική αντίσταση; Γιατί πολιτική αντίσταση και όχιαπλώς αντιπολίτευση κάνει ο Τσίπρας και καλά κάνει και έχει προτάσεις που είναι καρφί στο μάτι της εξουσίας σήμερα.Γιατί ο καυγάς είναι να γίνει αναδιανομή ή όχι.Αν καταφέρουμε να επιβάλουμε αναδιανομή αλλάζει συντριπτικά ο συσχετισμός δύναμης υπέρ των λαϊκών τάξεων.Και αυτό για μένα είναι απαραίτητο-συστατικό στοιχείο για οποιαδήποτε διαδικασία ανατροπης

Aiolos είπε...

Ο σοσιαλισμός δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Μια υπεύθυνη αριστερή κυβέρνηση εχει χρέος να δημιουργήσει νέες οικονομικές πρωτοβουλίες για πλούτο που θα στηρίζεται στα δικά της προγράμματα. Έτσι μόνον θα συνειδητοποιήσουμε τη σοσιαλιστική προοπτική. Μόνο σπρώχνοντας θα φτάσουμε στην κορφή. Αλλά μέχρι τότε χρειάζεται να πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας, κι αυτό απαιτεί μια νέα πλατειά συμμαχία με ελάχιστο κοινό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις παρούσες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτό δεν γίνει, θα συζητάμε για να συζητάμε. Ο Αλέξης δεν είναι τέλειος, όπως κανείς από αυτούς που διαμορφώνουν τίς πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε άλλου σχήματος ή ατόμου. Αν ενδιαφέρεστε σε μια συσπειρωμένη αριστερά, βοηθήστε και με τη συμμετοχή σας και την συμβολή σας στο γκρουπ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Χαιρετώ.