Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Νέες απολύσεις στον 902 από την φιλεργατική ηγεσία του ΚΚΕ

Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ απολύει άλλους 5 συναδέλφους και εφαρμόζει
τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις

Η πρώτη φουρνιά απολυμένων έξω από τον Περισσό
Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σαν τον ταύρο που πέφτει με τα κέρατα πάνω σε τοίχο, συνεχίζει το αντεργατικό της όργιο. Με το που μπήκε ο Νοέμβρης, προχώρησε σε...
 νέες απολύσεις στο σταθμό, αυτή τη φορά 4 δημοσιογράφων και 1 ηχολήπτριας, συνολικά 5 συναδέλφων. Οι απολύσεις έφτασαν αισίως τις 30.

Αυτές τις απολύσεις, που άγγιξαν για πρώτη φορά και ανθρώπους που είχαν κάποια παλιότερη έστω οργανωτική ένταξη στο ΚΚΕ (βέβαια τουλάχιστο 4 από τους 5 απολυμένους δεν είναι ΣΗΜΕΡΑ μέλη του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ), τις δικαιολογεί μέσα στο σταθμό και τους δίνει «ιδεολογικό» περιτύλιγμα η γνωστή αντεργατική συμμορία των προϊσταμένων (με λίγα τσιράκια τους), με έδρα το γνωστό «δωματιάκι» δίπλα στην αίθουσα των δημοσιογράφων, με την προστασία και τις ορμήνιες της καθοδήγησης του ΚΚΕ.

Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ διάβηκε κι ένα άλλο φράγμα, ενώ μέχρι τώρα κράταγε τα προσχήματα στο θέμα των αποζημιώσεων. Εφαρμόζοντας τα πρόσφατα αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης για τη χειροτέρευση των όρων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενημέρωσε τους απολυμένους ότι θα τους καταβάλει τις αποζημιώσεις τους σε δόσεις ανά δίμηνο!

Οι κήρυκες της «ανυπακοής» στους αντιλαϊκούς νόμους κλπ. αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ανοιχτοί ψεύτες. Χαρακτηριστικό είναι πως μία συνάδελφος, από τους 5 που απολύθηκαν προχτές, έχει παιδί 18 μηνών και την απόλυσαν με το που έληξε η προστασία που της παρείχε ο νόμος.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πούμε δυο πράγματα στους κυρίους του Περισσού:
Πρώτο, για το νέο παραμύθι που σκαρώσανε (λόγω της κατακραυγής που δέχονται από το Σεπτέμβρη που γίνανε γνωστά παντού τα αίσχη τους) και το λένε οι συνδικαλιστές και οι φίλοι τους στον κλάδο των τεχνικών τηλεόρασης και των ΜΜΕ γενικά, ότι δήθεν απολύσανε πρώτα ΜΗ κομματικούς για να τους εξασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους (!!!!!!). Αυτό μονάχα πολιτική και συνδικαλιστική αλητεία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.

Δηλαδή, η εργοδοσία 902-ΚΚΕ έδιωξε πρώτους όσους αντιστέκονταν στις απολύσεις, τους απειλούσε και τους παρακολουθούσε με ρουφιάνους της, δήθεν «από αγάπη» και για να τους εξασφαλίσει τις αποζημιώσεις τους!!

Πρόκειται, σύμφωνα με το απίστευτο αυτό παραμύθι που σκάρωσε η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, για τη σούπερ φιλεργατική εργοδοσία, που απολύει και αποζημιώνει πρώτα εκείνους που της αντιτάσσονται, για να τους γλιτώσει από το να χάσουν τα λεφτά τους!! Αυτά έχουν το θράσος και διακινούνε και τα είπανε και ανοιχτά οι φίλοι της εργοδοσίας στη συνέλευση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) πριν λίγες μέρες. Αυτή ήταν η δικαιολογία των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ για την αρνητική στάση της παράταξής τους απέναντι στον αγώνα μας!!

Πλέον οι άνθρωποι αυτοί της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ έχουν χάσει κάθε τσίπα και αξιοπρέπεια στο πώς πολεμάνε τους εργαζόμενους. Ευτυχώς είναι τόσο γελοία και κακοφτιαγμένα τα παραμύθια τους, που οι λογικοί άνθρωποι που τα ακούνε, γελάνε και εξοργίζονται ακόμα περισσότερο.

Δεύτερο, ενώ προσπαθούν με χίλιες δυο δικολαβίες να απαντήσουν στις καταγγελίες μας εδώ και δύο μήνες, δεν έχουν βγάλει άχνα για όσα καταγγείλαμε όχι σε επίπεδο οικονομικών του σταθμού, αλλά για τη συμπεριφορά και τις ανήθικες πρακτικές με τις οποίες αντιμετώπισαν, από την πρώτη μέρα, τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν στις απολύσεις. Αυτό και μόνο δείχνει ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Απʼ ό,τι φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν το όργιό τους.

Εμείς θα τους πούμε απλά πως άνοιξαν στο σώμα τους μια πληγή που θα αιμορραγεί και δε θα κλείσει με τίποτα, γιατί τους αποκαλύπτει σαν αντεργάτες, υπερόπτες και μεγάλους υποκριτές και ψεύτες. Όσα έκαναν, κάνουν και θα συνεχίσουν απʼ ό,τι φαίνεται να κάνουν στον 902, ο κόσμος γενικά, αλλά και ο κόσμος του ΚΚΕ, τα βλέπει, τα αποδοκιμάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του. Όσα κάνει η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ενάντια στους εργαζόμενους, που δεν έχουν άλλο όπλο από τη φωνή τους, αργά ή γρήγορα θα της γυρίσουν μπούμερανγκ.

Τετάρτη 3 του Νοέμβρη 2011
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902

Υ.Γ. Περιμένουμε (δεν έχουμε δει δηλαδή ακόμα) την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις δημοσιογράφων στον 902, μιας ΕΣΗΕΑ μάλιστα υπό το νέο της προεδρείο στο οποίο είναι κυρίαρχες -σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ- οι δυνάμεις του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: