Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΟΥΣΑ: Σε ιδιώτες το χιονοδρομικό των 3 – 5 Πηγαδιών Κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για καθυστέρηση

Την εκμίσθωση σε ιδιώτη των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου 3 – 5 Πηγαδιών, από φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια, μέσω διαγωνισμού και την προώθηση των διαδικασιών για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αποφάσισε το Δ.Σ. Νάουσας κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση του Δημάρχου στο σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας το βράδυ της...Δευτέρας.
Η δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία δεν επιτρέπουν την περαιτέρω επιβίωση της δημοτικής επιχείρησης με τη σημερινή της μορφή. Στην ίδια απόφαση εγκρίθηκε η παραχώρηση από τον Δήμο Νάουσας στην δημοτική Α.Ε. της χρήσης έκτασης 2.860 στρεμμάτων στην περιοχή του χιονοδρομικού, για 3 σχεδόν χρόνια. Ο Δήμαρχος παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση δηλώνοντας πως η κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και την παρούσα οικονομική συγκυρία. «Η διαδικασία είναι μονόδρομος για να αποφύγουμε τα χειρότερα» κατέληξε.
Στις εισηγήσεις τους τόσο ο Χρήστος Παππάς (πρόεδρος του χιονοδρομικού) όσο και ο Αντώνης Μπορδάνος (Πρόεδρος ΤΑΒ) τόνισαν ότι έχει καταστεί δύσκολη η διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων, παρά την μεγάλη προσπάθεια των διοικήσεων και του προσωπικού, σημειώνοντας τη μεγάλη συμβολή του χιονοδρομικού κέντρου στην τοπική οικονομία
διαγωνισμό ο οποίος, όπως είπαμε, «παραμένει ο στόχος της δημοτικής αρχής», αλλά δεν πρέπει να γίνει βεβιασμένα καθώς θα φορά 25 χρόνια. «Θα πάμε με νομιμότητα και στις δύο φάσεις», διαβεβαίωσαν.

Κριτική από την αντιπολίτευσηΓια μεγάλες καθυστερήσεις μίλησε η Ίλια Ιωσηφίδου η οποία τόνισε πως από το 2002 μέχρι σήμερα ο τζίρος της ΔΕΤΑΒ είναι ο ίδιος και ανέρχεται στα 1 εκ ευρώ το χρόνο, κάνοντας λόγο και για κενό διαχείρισης, αλλά και αδιαφάνειας. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον αυθαίρετο όροφο των του ξενοδοχείου κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και εφαρμογή της νομιμότητας α λα καρτ, σημειώνοντας αντίστοιχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την σχολική επιτροπή Κοπανού.
Για καθυστέρηση έκανε λόγο και ο Βασίλης Γώγος που υποστήριξε ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής «δεν είναι προϊόν πολιτικής βούλησης» διότι διαφορετικά θα την έφερε από την αρχή της θητεία της, αλλά «αναγκαστήκατε υπό το βάρος της ανεπιτυχούς διαχείρισής σας». Τάχθηκε υπέρ διαφανούς διαγωνισμού, με μέριμνα για τους εργαζόμενους, ενώ εξέφρασε και προβληματισμό για το τι θα γίνει με την ημιτελή αυθαίρετη κατασκευή (προσθήκη ορόφου) στο ξενοδοχείο του χιονοδρομικού.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Γιώργος Καρτσιούνης εξέφρασε την διαφωνία της παράταξής του με την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και ο Άγγελος Λακηνάνος σημείωσε ότι ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά στην εισήγησή του για την τύχη των 5 εργαζομένων της ΤΑΒ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: