Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συλλάβετέ τον. Υποστηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011

Σε συνέδριο του ΕΛΚΕΔΑ, του RIEAS και του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με θέμα «Αναζήτηση Εθνικής Στρατηγικής στην Ανατολική Μεσόγειο», απέναντι στον Ισραηλινό πρέσβη Arye Mekel στάθηκαν δύο συναγωνιστές από τον Σύλλογο ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ.

Κρατώντας μια Παλαιστινιακή σημαία εξέφρασαν τα...αισθήματα αλληλεγγύης του λαού μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, καταδίκης της βάρβαρης Ισραηλινής Κατοχής και της επαίσχυντης λυκοσυμμαχίας μεταξύ Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους. Τα συνθήματα τους ήταν χαρακτηριστικά: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη, Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας, Μποϋκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ».

Στην αίθουσα εκείνη την στιγμή βρίσκονταν ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ Π.Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Πλακιωτάκης, Κικίλιας, Βόζεμπεργκ κλπ., οι πανεπιστημιακοί Ι.Μάζης και Μ.Καραγιάννης, ο ειδικός συνεργάτης της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Δ.Κωνσταντακόπουλος, απόστρατοι στρατιωτικοί και εν ενεργεία, δικαστικοί, διπλωμάτες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, επιχειρηματίες όπως ο Εμφιετζόγλου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και ο Οικονομόπουλος από το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, ένα σημαντικό τμήμα δηλαδή από το αφάν κατέ του εθνικισμού και του μιλιταρισμού.

Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις των Π.Παναγιωτόπουλου που αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ευρύτερου Ελληνισμού για να συνταχθεί έτσι με την επιθετική, τυχοδιωκτική και εθνικιστική θέση του εκδότη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Κυριώτη που επεσήμανε «την ιστορική προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ (δε θέλουμε συγκυριακή πορεία, είπε ενδεικτικά) και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κράτος Ελλάδα και κράτος Κύπρος (!!!), ακολουθώντας το σκεπτικό του Καρκαλέτση από την ΕΛΚΕΔΑ που υποστήριξε ότι υπάρχουν «Δύο Κρατικές Υποστάσεις του Ελληνισμού»! Επίσης, ο Π.Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι χρειάζεται ενίσχυση της Αποτρεπτικής Ισχύς έναντι της Τουρκικής Απειλής, επανέφερε το δόγμα του εσωτερικού εχθρού λαού υποστηρίζοντας ότι είναι αλληλένδετα η «η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με την εξασφάλιση της εσωτερικής Ασφάλειας». Στη συνέχεια κατέκρινε τα Αντιαμερικανικά στερεότυπα της Μεταπολίτευσης και μίλησε για νέου είδους Ελληνο-αμερικανική συνεργασία, υπεραμύνθηκε της Ελληνο-Ισραηλινής προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα, καλώντας τον ισραηλινό πρέσβη να μην περιοριστεί το Ισραήλ σε μια ευκαιριακή προσέγγιση και έκανε «ταπεινά την αυτοκριτική του» για τη μέχρι τώρα μονόπλευρη προσέγγιση του Ελληνικού κράτους με τα Αραβικά κράτη και τους Παλαιστίνιους. Τέλος, «έτριξε τα δόντια» στην Αλβανία και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας εκτοξεύοντας έμμεσες απειλές!

Δηλαδή για να το πούμε λαϊκότερα, η εξωτερική πολιτική της ΝΔ συνίσταται στα εξής:

«Παρακαλάμε ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ να μας υπερασπιστούν έναντι των Τούρκων

και στα Βαλκάνια πουλάμε μαγκιά σε Μπερίσα και Γκρούεφσκι»!

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Οικονομόπουλου που ουσιαστικά περιέγραψε τις προσδοκίες και απαιτήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Μιλώντας για το «Τέλος της Δ’ Ελληνικής Δημοκρατίας» απαίτησε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, μίλησε για την «ισχυρή Οικονομικά Ελλάδα» προϋπόθεση της ισχυρής εξωτερικής αστικής πολιτικής, που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί το παράθυρο οικονομικής και γεωπολιτικής ευτυχίας που ανοίγεται για τον ελληνικό αστικό κόσμο στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σε αυτή επομένως την εκδήλωση που αναπτύσσονταν όλες οι πτυχές της εσωτερικής καταπίεσης-εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας ως εφαλτήριο για την νέα εξόρμηση των Ελλήνων επιχειρηματιών σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο-Μέση Ανατολή, που εκτιμούσε ότι απαραίτητος κρίκος είναι η στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ ως αντίπαλο δέος στον τουρκικό ανταγωνισμό και η αναπροσαρμογή της σχέσης με τις ΗΠΑ, στάθηκαν αντιμέτωποι οι συναγωνιστές μας.

Και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και όταν οι ασφ-αλήτες τους συλλάμβαναν βιαίως βρέθηκαν λιγοστοί από το ακροατήριο για να χειροκροτήσουν και να αποχωρήσουν ενδεικτικά καταμεσής της ομιλίας του Ισραηλινού πρέσβη.

Φαίνεται όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης με ανείπωτη βία, τρομοκρατία και καταστολή.

Από που και ως που δύο αγωνιστές που έκαναν ειρηνική παρέμβαση σε μια εκδήλωση συλλαμβάνονται και σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα και τη ΓΑΔΑ, χωρίς μάλιστα να αναφέρονται οι κατηγορίες;
Αποκαλύπτεται επομένως ότι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός εμπλουτίζει καθημερινά το αυταρχικό του οπλοστάσιο.

Ακόμη όμως και έτσι οι αγωνιστές δεν πτοούνται και θα αμφισβητούν κάθε στιγμή και παντού τις κυρίαρχες αντεργατικές, αυταρχικές και τυχοδιωκτικές πολεμικές επιλογές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές μας που έπεσαν θύματα της κρατικής τρομοκρατίας.

Στέκουμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του για την ικανοποίηση των ιστορικών του δικαιωμάτων και σε όλους τους λαούς της Αφρικής και Μ.Ανατολής που αναμετρούνται με τα τυραννικά καθεστώτα.

Απαιτούμε την ανατροπή της επαίσχυντης στρατηγικής συμμαχίας Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους.

Μονόδρομος πλέον η Ανατροπή της κυβέρνησης και ολόκληρου του αστικού συστήματος εξουσίας. Εξάλλου ή θα το ανατρέψουν οι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες διεκδικώντας την κοινωνική μας απελευθέρωση ή θα αναμορφωθεί αντιδραστικά το ίδιο επιβάλλοντας εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ




ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

(omnia TV)

Δεν υπάρχουν σχόλια: