Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΤ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Έγινε σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη των μεταναστών και των αλληλέγγυων, περίπου εκατό όλοι μαζί, και κατέληξαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Η διαμαρτυρία έγινε με...αφορμή την σύλληψη ενός Σενεγαλέζου μικροπωλητή προχτές που κινδυνεύει άμεσα με απέλαση.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον τους και τις συλλήψεις που οδηγούν σε απέλαση από ένα κράτος που επιμένει να μην έχει δική του μεταναστευτική πολιτική και υπακούει στις οδηγίες της Ε.Ε. χτίζοντας φράχτες, καλώντας την FRONTEX κοκ.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγγελθεί δύο περιστατικά συλλήψεων μεταναστών και ξυλοδαρμού τους από τους αστυνομικούς.

Στην πρώτη περίπτωση θύματα ήταν 9 Σενεγαλέζοι, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη δεύτερη, πριν λίγες μέρες, θύμα επίσης ένας Σενεγαλέζος ο οποίος αφού ξυλοκοπήθηκε από την Αστυνομία, συνελλήθφη με την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης! Στο δικαστήριο μάλιστα του τελευταίου, επειδή δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει την υπεράσπιση, διεξήχθει όργιο καταπάτησης των δικαιωμάτων του και κάθε έννοιας δικονομίας με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε δικαστική απέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: