Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΟ SPIEGEL... ΚΗΔΕΥΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Εναν  "επικήδειο" του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό. Το ευρώ κηδεύεται σε φέρετρο το οποίο καλύπτεται από την ελληνική σημαία, ενώ ο τίτλος του εξωφύλλου είναι, "ξαφνικά και αναμενόμενα"...Με εξώφυλλο αφιερωμένο στον θάνατο του ευρώ κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα το νέο τεύχος της εβδομαδιαίας γερμανικής πολιτικής επιθεώρησης "Der Spiegel".

"Ξαφνικά και αναμενόμενα" είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος "Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα". Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι "η ΟΝΕ εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης", ενώ επισημαίνει ότι το κοινό νόμισμα "αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν. Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο".

Επίσης, το Spiegel εκτιμά ότι "η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και έχει ήδη χρεοκοπήσει ως ιστορικό εγχείρημα", ενώ προειδοποιεί ότι "οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι αγανακτισμένοι με αυτά που κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: