Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

Κλειστό είναι από χθες και θα παραμείνει για ένα μήνα, το Ακτινολογικό Τμήμα του ΙΚΑ Βέροιας, αφού ο μοναδικός ακτινολόγος που υπάρχει εκεί έκανε χρήση της ειδικής άδειας που παίρνουν οι γιατροί της ειδικότητάς του, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί, μέχρι την...επιστροφή του, το Ακτινολογικό, και να ανασταλούν όλες οι ιατρικές πράξεις στα εργαστήρια του ΙΚΑ Βέροιας.

Να σημειώσουμε ότι ο Νόμος προβλέπει πως, όταν λείπει ο γιατρός αναστέλλεται άμεσα η λειτουργία του εργαστηρίου μέχρι την τοποθέτηση νέου ακτινολόγου ή την επιστροφή του υπάρχοντος από την άδεια.

Τί θα κάνουν κατόπιν τούτου οι ασφαλισμένοι; Όπως μας είπε ο Δ/ντής του ΙΚΑ κ. Ιάκωβος Παμπουκίδης, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων επικοινώνησε με τον Δ/ντή της Ακτινολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Μανώλη Γουναρά στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση και ζήτησε από το Νοσοκομείο να αναλάβει για το διάστημα αυτό τα περιστατικά του ΙΚΑ.

Το Νοσοκομείο, όπως μας είπε και ο κ. Γουναράς, δέχθηκε να καλύψει το ΙΚΑ γι’ αυτό το μήνα, για «κοινωνικούς λόγους», ώστε να μπορέσει να εξυπηρετείται τα πρωινά ο κόσμος για τις απλές ακτινογραφίες, προτείνει όμως να αποφεύγουν την Τρίτη και την Πέμπτη, διότι τις ημέρες αυτές λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία της Ορθοπεδικής Κλινικής, με αποτέλεσμα να έχει πολύ δουλειά το ακτινολογικό.

Στην ουρά του Νοσοκομείου λοιπόν όσοι έχουν εντολή γιατρού ΙΚΑ για ακτινογραφίες, μέχρι την επιστροφή του ακτινολόγου στο ΙΚΑ της Βέροιας.

Πηγή: Εφημ. "Λαός" - Συντάκτης: Σ. Γκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: