Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΟΝ "ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗ" ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ...ΠΑΣΟΚ!

Αντιπαράθεση με δηκτικούς έως βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη περιελάμβανε η πρώτη ημέρα της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση....Την αρχή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, που αναλύοντας τη δική του εκδοχή για το ναυάγιο της περασμένης Τετάρτης κατά την απόπειρα δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας, χρησιμοποίησε την σχεδόν πάγια αναφορά του περί εξαπτέρτυγων:

"Αναρωτηθείτε, γιατί άραγε, όλοι ζητούν αυτή τη στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία συναίνεση σε μια λάθος πολιτική; Μήπως δεν είχε η κυβέρνηση άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Είχε. Μήπως δεν είχε η κυβέρνηση και εφεδρικά εξαπτέρυγα να τη στηρίξουν, όπως έγινε πέρσι; Είχε, αλλά με αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, ούτε τα "εξαπτέρυγα" τολμούν να στηρίξουν πια το αδιέξοδο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον..."

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν έχασε την ευκαιρία. Απάντησε, σηκώνοντας μάλιστα τους τόνους: "Άκουσα πάλι για εξαπτέρυγα σήμερα. Προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της ανάγκης παρά χερουβείμ της ανοησίας".

Και η ενδοκοινοβουλευτική σύρραξη Σαμαρά - Καρατζαφέρη συνεχίστηκε αμείωτη με τη δευτερολογία των δύο αρχηγών:
"Ο κ. Καρατζαφέρης ενέκρινε την κυβέρνησή σας άσχετα εάν θα την καταψηφίσει", είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε: "Να τον ακούτε τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει" για να συμπληρώσει δηκτικά ότι το αίτημα του κ. Καρατζαφέρη ήταν να γίνει υπουργός αλλά τελικά κατέληξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Στη δευτερολογία του ο κ. Καρατζαφέρης... εξερράγη και συνέχισε το διάλογό του με τον Αντ. Σαμαρά μέσω Παπανδρέου, αφού οι δύο άνδρες προτίμησαν να ανταλλάσσουν πυρά κοιτάζοντας τον πρωθυπουργό!
"Σας παρέσυρα κύριε Παπανδρέου επειδή μου διέφυγε μια αραβική παροιμία: Άπαξ προδότης, πάντα προδότης (...)

Από την Κρήτη ζήτησε να με κάνει το ΠΑΣΟΚ υπουργό και τώρα, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Αυτή είναι η σοβαρότητα του ανδρός μπροστά στα θέματα που έχουμε (…)
Κάποιοι εξύβριζαν χυδαία απ' αυτό το βήμα την ΝΔ, την τριετία 1993-96, και σήμερα έχουμε λογική Πολιτικής Άνοιξης, σε μια εποχή που δεν επιτρέπονται αυτά τα πειράματα (…)
Έφτιαξα κέντρο Τύπου που δεν χρωστά στο Δημόσιο και επέστρεψα 1 εκ. ευρώ στο κράτος απ' το κόμμα μου. Έχω δώσει εξετάσεις. Κάποιοι άλλοι έμειναν ανεπάγγελτοι τα χρόνια που ήταν στην άγονη γραμμή (…)
Εγώ τέλος πάντων τον συμπαθώ τον κύριο Αντώνη Σαμαρά και θα του κάνω ένα δώρο που θα το έχει διαβάσει: Ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ο "Τρελαντώνης"".

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: