Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Βγήκαν στους δρόμους για ακόμη μία φορά οι αγανακτισμένοι στην 4η πανευρωπαϊκή συνάντηση οι οποίοι "προθερμαίνονται" για το μεγάλο ραντεβού της Τρίτης, μέρα όπου θα δοθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι και χθες το απόγευμα πάνω από 4.000 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απαιτώντας..........
"να πάρουν το Μνημόνιο και να φύγουν από εδώ". Η πορεία έκανε αρκετό θόρυβο καθώς συνθήματα ακούγονταν καθ`όλη τη διάρκεια της ενώ κουτάλια και κατσαρόλες έδιναν το ρυθμό. Στην πρωτοπορία της διαδήλωσης βρίσκονταν άτομα με αναπηρία διαμαρτυρόμενα για τις περικοπές των επιδομάτων ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρέμβαση του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων οι οποίοι δήλωναν ότι το Μνημόνιο είναι ευλογία και ότι οι φτωχοί πρέπει να γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Πρωτοφανώς έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας η οποία για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε πολλά σημεία απ`όπου περνούσε η πορεία. Μάλιστα δύο κλούβες της αστυνομίας ακολουθούσαν τους αγανακτισμένους δημιουργώντας εκνευρισμό και απορία. Έτσι στην πορεία εκτός από τα γνωστά συνθήματα ακούστηκε και το σε "κάθε πορεία υπάρχει αστυνομία η χούντα δε τελείωσε το `73". Αντίστοιχα στην Αθήνα χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος (πάνω από 20.000) αποδεικνύοντας ότι η αγανάκτιση κάθε άλλο παρά έχει κουραστεί. Συνθηματα όπως το μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή ακούγονταν απ`όλα τα στόματα ενώ ένα νέο σύνθημα που ζητούσε "Από την Ελλάδα έως την Ισπανία όλη η Μεσόγειος να γίνει μια πλατεία" έκανε την "εμφάνισή" του. Καταγγελία ενάντια στον αποκλεισμό από αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Κηφισίας έγινε από μοτοσυκλετιστές που εκαναν πορεία προς το Σύνταγμα ενώ λίγο πριν διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένου.
alterthess.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε μια οικογένεια λόγω κακοδιαχείρισης των γονέων που κατασπατάλησαν τον οικογενιακό προυπολογισμό χρειάζονταν δάνειο από τους πλουσιους γείτονες τους με υψηλό επιτόκιο. Αποφασίζουν αμφότεροι οι γονείς μαζί με τους δανειστές τους τα χρήματα να πληρωθούν από τα παιδιά τους στα οποία επιβάλλουν για φαγητό φακή και τους κόβουν φροντιστήρια αγγλικών και ωδείου. Τα παιδιά αντέδρασαν ζήτησαν αλλαγές και κατέλαβαν το χωλ αποκλείοντας τους γονείς τους στη κρεββατοκάμαρα. Έντρομοι οι γονείς ξυπνάνε, πέρνουν τηλέφωνο σε κάτι συγγενείς τους (Σαμαρας κτλ) διαρρέουν πληροφορίες ότι θα κάνουν αλλαγές και θα κάνουν ευρεία οικογενειακή διαχείριση (οικουμενική). Το πρωί τα αλλάζουν και ανακοινώνουν ότι θα κάνουν ανασχηματισμό και συγκεκριμένα ότι πια η μητέρα θα κάθετε αριστερά και ο πατέρας στα δεξιά στο τραπέζι. Ενθουσιάζονται τα παιδιά χαλαρώνουν τον αποκλεισμό και προσέρχονται στο τραπέζι όπου έντρομα αντιλαμβάνονται ότι η φακή περιορίστηκε στο μισό.
ΕΧΑ