Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΑΛΕΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς, επικεφαλής της παράταξης "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ" παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της οποίας ήταν μέλος διαμαρτυρόμενος για την λειτουργία της και καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρό της, αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβαρδίνα.
Η επιστολή της παραίτησης είναι:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ

«Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε η επιτροπή ποιότητας ζωής σύμφωνα με το Άρθρο 73 του νόμου 3852/2010 είναι “αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κτλ ”.
Αυτά όμως που ορίζει ο νόμος στο άρθρο 73 ουδέποτε συζητήθηκαν αλλά και ούτε θα συζητηθούν κατά δήλωση του προέδρου της, αφού η επιτροπή δεν προτίθεται να επεξεργαστεί καμιά πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο, πέραν εκείνων των αποφάσεων που ρητά καθορίζονται στο άρθρο 75,του νόμου, δηλαδή της χορήγησης προεγκρίσεων ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων, παρά τις έντονες και οξύτατες διαμαρτυρίες που διατύπωσα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της.
Παρά τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που ταλανίζουν τη ζωή των δημοτών μας, τα οποία η συγκεκριμένη αυτή επιτροπή οφείλει να αντιμετωπίσει , προτείνοντας επεξεργασμένες θέσεις προς το δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς διακατέχεται από το εκφρασμένο σύνδρομο «ότι και να προτείνεις είσαι μειοψηφία, είμαστε πλειοψηφία και δεν θα το συζητήσουμε».
Με αυτό το λειτουργικό σύστημα βέβαια δεν μπορεί κάνεις να περιμένει ότι θα εξεταστούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας όπως παραδείγματος χάριν το πρόβλημα από τη «ηλεκτρομαγνητική ρύπανση των σταθμών κινητής τηλεφωνίας» που υπέβαλα προ μηνών και συνοδευόταν με τη απόφαση του συνηγόρου του πολίτη , έτοιμη να οδηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης, ούτε η ποιότητα του πόσιμου νερού, ούτε το ζήτημα των σκουπιδιών, ούτε η αισθητική της πόλης ,ούτε κάν η ασφάλεια των δημοτών μας ….
Η απαξίωση των δημοκρατικών λειτουργιών και ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης των μικροπροβλήματων της καθημερινότητας του δημότη, περίτρανα αποδεικνύει ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι να υπηρετούνται, πολιτικές σε βάρος του λαού, με τη πιστή εφαρμογή των αντιλαϊκων πολιτικών των δυο μεγάλων κομμάτων σε τοπικό επίπεδο.
Επειδή θεωρώ α)αναφαίρετο δικαίωμα μου να διατηρώ τις αξίες μου, β)παραχώρησα ήδη το ικανό και αναγκαίο χρόνο προσαρμογής της επιτροπής στις απαιτήσεις του τόπου και των δημοτών του, και γ) ότι έχω επιβεβλημένο καθήκον όχι την τυπική αλλά τη ουσιαστική υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας ,αρνούμαι να συναινέσω σε παρόμοιες λειτουργίες οργάνων και σας υποβάλλω τη παραίτηση μου από μέλος της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής».


Αλεξάνδρεια 15/6/2011
Χρήστος Αλευράς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΓΑΡΓΑΡΑ ....