Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: ΑΣΤΕΙΑ Η ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Επικριτική είναι η παρέμβαση της δημοτικής παράταξης "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" του δήμου Θεσσαλονίκης για την απόφαση του δημάρχου Γ. Μπουτάρη να μην εγκρίνει την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους στη ΣΠΙΘΑ του Μ. Θεοδωράκη για την αυριανή συγκέντρωση.
Η παράταξη ορθώς επισημαίνει ότι η δικαιολογία που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος είναι αστεία όταν θέλει να ξεκινήσει από το σημείο αυτό την αποσυμφόρηση ενώ υπάρχουν πλείστες όσες περιοχές για να αρχίσει...Ολόκληρη η ανακοίνωση της ανοιχτής πόλης:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους. Μάλιστα ακόμη πιο αστεία από την απαγόρευση της συγκέντρωσης είναι η επίσημη αιτιολόγηση αυτής, που κάνει λόγο για προσπάθεια αποσυμφόρησης της πλατείας. Ο κ.Μπουτάρης καλό θα ήταν να ξεκινήσει την εφαρμογή της νέας αυτής πολιτικής από τα τραπεζοκαθίσματα που κατακλύζουν πεζόδρομους και πλατείες της πόλης. Ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας με το πολιτικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, νιώθουμε ως ελάχιστη υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: