Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑ



Εμμένει στη θέση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης να μη χρησιμοποιήσει την πλατεία Αριστοτέλους ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ. Κατά την άποψή μου κάνει τεράστιο λάθος τόσο σε πολιτικό όσο και επικοινωνιακό επίπεδο.
Ο ιδιόρρυθμος δήμαρχος δίνει... μήνυμα ότι απαγορεύει την ελεύθερη συνάθροιση σε συγκεκριμένο τόπο ανοίγοντας την όρεξη σε πιθανούς μελλοντικούς ανάλογους χειρισμούς από την εξουσία που θα ήθελε να δει το λαό περιχαρακωμένο.
Επίσης, ο Μπουτάρης με τον ντόρο αυτό το μόνο που πέτυχε ήταν να διαφημίσει δωρεάν τη συγκέντρωση και είναι βέβαιο ότι θα συρρεύσουν στην πλατεία χιλιάδες κόσμου.
Στο ΜΕΓΚΑ ο δήμαρχος επανέλαβε τις απόψεις του λέγοντας ότι "Εγώ τον σέβομαι τον Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι "θα πάω και θα την καταλάβω" δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο", επισήμανε, έχοντας αντιπροτείνει να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στη Νέα Παραλία ή στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς.

Σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και αν ο Μίκης Θεοδωράκης καταλάβει την πλατεία δεν μπορούν να αντιδράσουν παρά μόνο να του κοπεί μια κλήση από τη δημοτική αστυνομία για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι είναι απόφαση του δήμου να μην γίνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας ότι το ίδιο έγινε με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τον Ηρακλή.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηπέτρου, εκπρόσωπος της "Σπίθας", σημείωσε ότι "ο κ. Μπουτάρης εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια προς το ΠΑΣΟΚ, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μάνο που τον στήριξαν", υπογραμμίζοντας ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τέλος, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι θα καταλάβει από σήμερα την πλατεία Αριστοτέλους εν όψει της αυριανής συγκέντρωσης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από όλο τον πνευματικό κόσμο, τον περισπούσαστο και λαλίστατο σε μύριες-άλλες ασήμαντες περιπτώσεις, μόνο ο Μίκης αντιδρά στην πανθομολογούμενη καταστροφή της πατρίδας μας!
Και αυτόν στοχοποιούν με κατηγορίες για δήθεν πολιτικές φιλοδοξίες (στα 86 του!) και άλλες καταγέλαστες αναφορές, οι κατά τα άλλα προοδευτικοί πρασινοφρουρίσκοι! Ντροπή και Αίσχος!!