Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ , ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Ασ. Ξηροτύρη
περιφερειακή σύμβουλος
επικεφαλής ΔΗΜ.Ο.Σ.
Η Περιφερειακή παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» υποστηρίζει τη μαζική καθημερινή παρουσία χιλιάδων πολιτών στο Σύνταγμα, στις περισσότερες πλατείες της χώρας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Εκφράζουν με αυτό τον ειρηνικό τρόπο την αντίδρασή τους στα σημερινά αδιέξοδα, βλέποντας ότι ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου η ζωή τους έχει γίνει χειρότερη και οι θυσίες τους δεν βρίσκουν αντίκρυσμα. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του οφείλει να...αφουγκραστεί την κριτική των διαδηλωτών για τον τρόπο λειτουργίας του.
Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν θεσμικές και ριζοσπαστικές αλλαγές, προκειμένου αυτό να εξασφαλίζει την κοινωνική συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο και να αντιστοιχείται με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας
Ιδιαίτερα η πρωτοφανής μετά τη μεταπολίτευση κινητοποίηση των πολιτών την Κυριακή (5/6) στο Σύνταγμα, αλλά και στο Λευκό Πύργο και σε όλη τη χώρα αξιώνουν αλλαγή πορείας, αξιώνουν από την Κυβέρνηση να αλλάξει προσανατολισμό στην οικονομική πολιτική της και να μην προχωρήσει μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος σε νέες επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και σε περικοπές κοινωνικών δαπανών. Να μη συνεχίσει την πολιτική της εγκληματικής απραξίας στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας, που κάθε δίμηνο προσθέτει μια «ολόκληρη μεσαία ελληνική πόλη» από άνδρες, γυναίκες και πολύ περισσότερο από νέους και νέες στη μεγάλη στρατιά των ανέργων.
Όσο δεν καταβάλλεται αναπτυξιακή προσπάθεια, όλα τα κυβερνητικά μέτρα, θα είναι αναποτελεσματικά, θα οξύνουν το πρόβλημα και, στην καλύτερη περίπτωση, θα ανακυκλώνουν απλώς τους ανέργους.
Κανένας ανασχηματισμός, καμία συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καμία «κυβέρνηση προσωπικοτήτων» δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική λύση για τη χώρα, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, με σταθερές επιλογές την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της ανάπτυξης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά , η αντιπολίτευση ελέγχει, και οι κολοτούμπες όπως εσείς κρατάνε τα εξαπτέρυγα.