Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ "7" !!!

Ότι οι κατηγορίες ελλήνων του εξωτερικού ήταν προνομιούχες για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια ήταν γνωστό αλλά να εισάγονται ακόμα και σε Ιατρικές χωρίς να πιάσουν τη βάση του "10" ξεπερνάει κάθε πρόκληση...
Ετσι βλέπουμε στην Ιατρική Πάτρας η βάση διαμορφώθηκε στις 35,50 μονάδες δηλαδή εισήχθη υποψήφιος ή υποψήφιοι με βαθμό 7, στην Ιατρική Ιωαννίνων με 39,63 μονάδες, δηλαδή με βαθμό 7,9
Στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στο τμήμα Χημικών Μηχανικών η βάση διαμορφώθηκε στις 42,20 μονάδες δηλαδή εισήχθησαν υποψήφιοι με βαθμό 8,4
Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας , στο τμήμα Φιλολογίας , η βάση διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 10.
Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας , η βάση διθαμορφώθηκε σττις 36,20 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 7,1.
Στο Πανεπιστήμιο Θράκης , στη Νομική η βάση διαμορφώθηκε στις 44,20 μονάδες, δηλαδή με βαθμό περίπου 9
Στη Νομική Αθήνας η βάση διαμορφώθηκε στις 42,70 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 8,5 περίπου
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά , στο τμήμα Διεθνών και Ευρωαπικών Σπουδών η βάση διαμορφώθηκε στις 57,07 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 11.
Με την κατάργηση της βάσης του «10» στις πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού και των τέκνα Ελλήνων Υπαλλήλων αποσπασμένων στο Εξωτερικό (ειδικές κατηγορίες) ισχύει η βάση του 7, γι αυτό και δεν εισήχθης κανείς κάτω από αυτό το βαθμό .
Στην ειδική αυτή κατηγορία υπάγονται οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ελλάδας οι οποίοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου που λειτουργεί στο εσωτερικό ή εξωτερικό, ή ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εσωτερικό εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α) Ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς του υποψηφίου να είναι Έλληνας και να κατοικούσε και να διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό τουλάχιστον πέντε (5) πλήρη έτη κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υποψηφίου για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ελλάδας.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς ισχύουν μόνο οι προϋποθέσεις του εδαφίου β΄ που ακολουθεί.
β) Ο υποψήφιος να έχει φοιτήσει με πλήρη φοίτηση στις δύο (2) τελευταίες τάξεις σε Ελληνικό Λύκειο που λειτουργεί στο εξωτερικό ή σε τέσσερις (4) τουλάχιστον τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αντίστοιχο Ελληνικό ή ξένο σχολείο που λειτουργεί στο εξωτερικό.
Στην ειδική αυτή κατηγορία εντάσσονται και οι Έλληνες που αποκτούν απολυτήριο από το Λύκειο του Ιερού Κοινού του Πανάγιου Τάφου Ιεροσολύμων μετά από πλήρη φοίτηση σ’ όλες τις τάξεις του Λυκείου αυτού και εφόσον έχουν φοιτήσει και στην τελευταία τουλάχιστον τάξη του οικείου Γυμνασίου της Πατριαρχικής Σχολής Σιών. Για τους υποψηφίους της περίπτωσης αυτής δεν απαιτείται η προϋπόθεση α΄.
Στην ειδική αυτή κατηγορία δεν μπορούν να υπαχθούν οι απόφοιτοι ελληνικών λυκείων τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων σε ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες στο εξωτερικό ή σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει και η Ελλάδα, οι οποίοι αποτελούν ξεχωριστή ειδική κατηγορία έστω κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις της Κατηγορίας 1.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2.

ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Στην ειδική αυτή κατηγορία υπάγονται οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ελλάδας οι οποίοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου που λειτουργεί στο εσωτερικό ή εξωτερικό, ή αντίστοιχου ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εσωτερικό, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α) Ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου να είναι Έλληνας υπάλληλος και να αποσπάσθηκε σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, τουλάχιστον για δύο (2) πλήρη ημερολογιακά ή σχολικά έτη.
β) Ο υποψήφιος να έχει τελειώσει με πλήρη φοίτηση τις δύο (2) τελευταίες τάξεις Ελληνικού Λυκείου που λειτουργεί στο εξωτερικό ή τρεις (3) τουλάχιστον τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ελληνικού Σχολείου ή αντίστοιχου ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της απόσπασης του γονέα στο εξωτερικό. Η προϋπόθεση αυτή θεωρείται ότι πληρούται έστω και αν διακόπηκε για υπηρεσιακούς λόγους ή έληξε η απόσπαση του γονέα στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια
του τελευταίου έτους εκπλήρωσης της προϋπόθεσης φοίτησης του υποψηφίου σε σχολείο του εξωτερικού.
Στην ειδική αυτή κατηγορία εντάσσονται και οι απόφοιτοι Ελληνικού Λυκείου που λειτουργεί στο εξωτερικό οι οποίοι φοίτησαν στις δύο (2) τελευταίες τάξεις στο Λύκειο του εξωτερικού ως μαθητές-αθλητές που συμμετείχαν σε στάδιο προετοιμασίας με την προολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας σε προπονητικά κέντρα του εξωτερικού. Για τους υποψηφίους της περίπτωσης αυτής δεν απαιτείται η προϋπόθεση α΄.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1 &2Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. (ομάδα Α΄) ή πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, έχουν δικαίωμα επιλογής μόνο σε σχολές Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ και Α.Σ.Τ.Ε.. Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους, έχουν δικαίωμα επιλογής και σε τμήματα ή σχολές των Πανεπιστημίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε είχαμε και εισαγωγή σε ιατρική με ψεύτικες συμμετοχές στον Αλκέτα όταν ήταν στις δόξες του. Αχχχχχ.