Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ, δήμαρχοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου) στον Υπουργό για τον Ν. Ρωμανό: Διαφωνούμε με την πρακτική του αλλά πρέπει να πάρει άδεια σπουδών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και των δημάρχων Καισαριανής και Χαϊδαρίου Ηλία Σταμέλο και...
Μιχάλη Σελέκο αντίστοιχα.

Η αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, απαίτησε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και τόνισε ότι έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Τόνισε, επίσης, ότι θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση, ιδιαίτερα για έναν νέο άνθρωπο. Ετσι λοιπόν κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είπε και χθες σε συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν του δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

πηγή:902

Δεν υπάρχουν σχόλια: