Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δικαιώθηκαν δικαστικά οι 17 απολυμένοι αλλά ο Μαρινόπουλος αρνείται να τους προσλάβει / Επιστολή

Με επιστολή τους οι δικηγόροι των 17 εργαζομένων του Μαρινόπουλου πληροφορούν την κοινή γνώμη ότι η εργοδοσία αρνείται να τους επαναπροσλάβει παρά την ρητή απόφαση των δικαστηρίων που προέκυψε μετά από την προσφυγή τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 


Η επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, η οποία - μεταξύ άλλων - επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εκμεταλλεύεται τη γνωστή αλυσίδα Super Market ‘Carrefour’, παρά την εμφανή κερδοφορία της και παρά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης (υπ’ αριθμ. 2311/2014) που εκδόθηκε κατά τη διδικασία των εργατικών διαφορών και την υποχρέωσε σε καταβολή μισθών υπερημερίας και στην επαναπρόσληψη δεκαπετά (17) εργαζομένων, ΑΡΝΕΙΤΑΙ την εφαρμογή της, μολονότι αυτή της επιδόθηκε από 24-11-2014.

Ήδη από το πρωί της 9ης-12-2014 (σήμερα) οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μηνύσεις στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, διότι μετέβησαν για εργασία στα καταστήματα όπου εργάζονταν και η επιχείρηση, αρνούμενη να εφαρμόσει την απόφαση, δεν τους δέχθηκε, οπότε συντρέχει περίπτωση τέλεσης αδικημάτων από τους εκπροσώπους της εταιρίας (ιδία του άρθρου 232Α Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 23 παρ. 2 του Ν. 1264/1982).

Είναι προφανές ότι η συμπεριφορά αυτή των εκπροσώπων της εταιρίας δεν συνάδει με τη νομιμότητα αλλά ούτε με την καλή πίστη, εν όψει και του γεγονότος ότι οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν δύο (2) και πλέον χρόνια στην ανεργία και ευρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους.

Θεσσαλονίκη 9 Δεκεμβρίου 2014
Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των εργαζομένων

Χάρης Βεργούλης
Θάνος Κωστίκος
Μάριος Βεργούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: