Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν «σε αρκετά προγραμματικά σημεία»

Συνάντηση στη Βουλή είχαν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά την....
οποία «έγινε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας».

«Συμφωνήσαμε σε αρκετά προγραμματικά σημεία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση. Η αλλαγή πολιτικών είναι αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβερνητική πρόταση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. Έχουμε μπροστά μας τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας όπου δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.

»Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση. Με αυτές τις παραμέτρους, η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει την πρόταση που θα καταθέσουν τα κυβερνητικά κόμματα για την προεδρική εκλογή» δήλωσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ και Δημήτρης Αναγνωστάκης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΜΑΡ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπησαν οι: Δημήτρης Βίτσας, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής και Αλέξης Μητρόπουλος, Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο διάλογος των δυο κομμάτων θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης των κ. κ. Τσίπρα και Κουβέλη.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: