Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ / Συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΕΕΚ και Αρ. Μετ. Συμπόρευση

Την Πέμπτη 18/12 πραγματοποιήθηκαν, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πολιτική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ, αντισυστημικών δυνάμεων και αγωνιστών, συναντήσεις με το ΕΕΚ και την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση. Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. 

Συγκεκριμένα:


- Στη συνάντηση με το ΕΕΚ διαπιστώθηκε συμφωνία στα περισσότερα σημεία της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αντιπροσωπεία του ΕΕΚ έθεσε στη συζήτηση τα θέματα της εργατικής εξουσίας και του διεθνιστικού χαρακτήρα του προγράμματος. Οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν και οι σύντροφοι του ΕΕΚ δήλωσαν πως θα αποφασίσουν στην πανελλαδική τους διαδικασία στις 28/12.

- Ακολούθησε η συνάντηση με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση. Από τη μεριά των συντρόφων της Πρωτοβουλίας δηλώθηκε η συμφωνία τους με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε με την επιστολή της ΚΣΕ. Διαπιστώθηκε συμφωνία και στα 10 σημεία του προγράμματος αλλά και στη λογική της πρωταρχικής σημασίας του κινήματος, της σταθερής μετωπικής προοπτικής, της σύνδεσης με το στόχο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού και της ανεξαρτησίας του κινήματος και της ριζοσπαστικής αριστεράς από τη διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τον αδιέξοδο απομονωτισμό του ΚΚΕ.

Οι δύο αντιπροσωπείες έκαναν μια πρώτη συζήτηση και για τα πρακτικά βήματα της πολιτικής συνεργασίας και της εκλογικής παρέμβασης μπροστά στο πολύ ισχυρό ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών.

Τα τέσσερα μέλη του ΠΣΟ που στην τελευταία συνεδρίασή του υποστηρίξαμε τη δυνατότητα προωθητικής σύνθεσης των απόψεων όλων των δυνάμεων που θέλουν μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενωμένη, στην πρώτη γραμμή του κινήματος και με ενωτική, μετωπική πολιτική και που συμμετείχαμε στις συναντήσεις, θεωρούμε πολύ θετική την εξέλιξη αυτή. Εκτιμούμε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συσπείρωση όλων των μαχόμενων αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ και αντισυστημικών δυνάμεων. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, με την ίδια ενωτική, συντροφική λογική να προχωρήσουμε άμεσα και στα επόμενα.

Ελπίζουμε και οι σ/φοι και σ/φισσες του ΕΕΚ αλλά και όλων των αλλων δυνάμεων που έχουμε απευθύνει τη πρόταση να ανταποκριθούν θετικά. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, με μεγάλους κινδύνους αλλά και μεγάλες δυνατότητες για το λαϊκό - εργατικό κίνημα και την ανατρεπτική αριστερά. Οι ΤΕ και ΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή και γειτονιά ώστε η συνεργασία αυτή να αγκαλιάσει κάθε μαχόμενη δύναμη, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια. Ας στείλουμε παντού αισιόδοξο μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.

Σπύρος Αλεξίου, Παντελής Βαϊνάς, Βασίλης Γάτσιος, Δέσποινα Κουτσούμπα


(μέλη του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: