Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Απόπειρα επίθεσης χρυσαυγιτών εναντίον Τσίπρα στη Ν.Υ

Απόπειρα επίθεσης από τέσσερα άτομα, φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλεται σε ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας». Η απόπειρα έγινε μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, επίθεση εξαπέλυσε η Χ.Α, μέσω της ιστοσελίδας, κατά της εφημερίδας και του ΣΥΡΙΖΑ

Την παρουσία και τις κινήσεις των...
τεσσάρων φερόμενων μελών της Χ.Α αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης ,τα οποία έσπευσαν να προστατεύσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος.

Τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας».

Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν τα το καταφέρουν, καθώς η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος της, κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις.

Παρενέβη, η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου και τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Κατά της έξοδό τους έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες.

Το επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλίες και συνεντεύξεις του
κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε επανειλημμένως στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια έκανε λόγο για ιστορικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ακολούθησε δρόμο αντίθετο από εκείνον του Ομπάμα. «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα αναφοράς για όποιον θέλει να μελετήσει το πώς η πολιτική της ύφεσης καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό» τόνισε.

«Τα παθήματα της κρίσης του 1929 μας δίδαξαν ότι, εάν η πολιτική τάξη αποτύχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης και η οικονομική κάμψη μετατραπεί σε ύφεση, τότε οι Ναζί δεν θα αργήσουν να βρεθούν σύντομα στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο της χώρας μου είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ. Να κάνουμε τα πάντα ώστε υψώσουμε τείχος προστασίας της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και το νεοναζισμό, που επιζητά να πάρει την ιστορική ρεβάνς», ανέφερε φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην περιοχή της Αστόρια το περασμένο καλοκαίρι όταν ξεκίνησε να συγκεντρώνει ρουχισμό και τρόφιμα για την Ελλάδα προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Χρυσή Αυγή: Η είδηση μεταφέρθηκε όπως οι προκηρύξεις των τρομοκρατών
Μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα της Χ.Α αναφέρεται:
Η τελευταία φαιδρή είδηση που ακούμε, σήμερα, σχετικά με αυτή την απέλπιδα προσπάθεια τους, λέει ότι «φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια το «γεγονός» δεν το αντιλήφθηκε καν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Για να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά από τα «κομμουνιστικά», το όλο «γεγονός» το σκαρφίστηκε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε εκ των υστέρων τον Τσίπρα και πήρε την έγκριση του για την νέα προσπάθεια προπαγάνδας. Ακολούθως η «είδηση» μεταφέρθηκε όπως οι προκηρύξεις των τρομοκρατών, στην «Ελευθεροτυπία», προς αναπαραγωγή.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: